Zimski športi

FOTO in VIDEO: Flisar: Na zvezo enostavno nisem mogel čakati ...

Ljubljana, 27. 01. 2015 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Filip Flisar je na SP v Kreischbergu, kjer je postal svetovni prvak v smučarskem krosu, odšel brez medijskega "pompa" in brez prave podpore Smučarske zveze Slovenije. A po vrnitvi je povsem drugače ...

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Svetovni prvak že v štajerski prestolnici
    02:38
    Iz 24UR: Svetovni prvak že v štajerski prestolnici
  • Iz SVETA: Svetovni prvak
    02:56
    Iz SVETA: Svetovni prvak
Jurij Žurej
Jurij Žurej FOTO: Damjan Žibert
Smučarska zveza je Filipu Flisarju pripravila sprejem in novinarsko konferenco, ob tem primeru pa mu podarila tudi torto v obliki brkov. Pred začetkom konference mu je čestital tudi direktor zveze Jurij Žurej, ki pa o sodelovanju z Mariborčanom ni hotel veliko govoriti. "Mislim, da to ob takem uspehu ne sme biti tema konference. Na to temo jo lahko skličemo naslednji teden, ko lahko predstavim finančne številke," je dejal Žurej, ki je v Kreischbergu dobil vprašanje, ali bi bilo realno, da Slovenija organizira svetovno prvenstvo: "Prvenstva skoraj nihče noče organizirati, vsi vemo zakaj. Tudi Slovenija realno tega ni sposobna. Ni problem, da ne bi imeli terenov, ni problem, da ne bi imeli ljudi, problem je finančen položaj smučišč v tem trenutku in tudi finančne težave zveze. Za moj pojem pa to mora biti cilj Slovenije v prihodnje. Že zaradi odličnih tekmovalcev, na prvenstvu v Avstriji smo v deskanju in krosu osvojili kar štiri kolajne. Ni smo le dobri, ampak ekstremno dobri, tako da ne bi bilo pošteno, da jim ne omogočimo, da se izkažejo tudi pred domačimi gledalci."

Nad idejo je bil navdušen tudi Flisar, ki meni, da bi prvenstvo imelo veliko podporo, a se tudi on zaveda, da je to bolj ali manj nerealno. "Najprej sem mislil, da se naši menijo za tekmo svetovnega pokala, kar bi bilo povsem realno, a jaz žal tekme ne morem organizirati. Niti ne vem, kakšen je postopek, a svetovno prvenstvo bi bilo nerealno. Že Avstrijci so imeli probleme, pa vemo, kakšni so oni v organizaciji, da jim nihče ne seže do kolen. Bi se pa res spodobilo, da bi Slovenci lokalcem pokazali, kako se stvarem streže. Želim si, da bi bile tekme na Čermošnjicah. To je zame najboljše smučišče, tja sem osem let hodil, že od cicibanov naprej, a sem šele pri mladincih tekmoval. Šalo na stran. Ne vem, kje bi bilo najbolj primerno, najbrž Rogla ali Vogel," je dejal hudomušni smučar. Da ne ve, katero smučišče bi bilo v Sloveniji najbolj primerno za tekmo, je povsem jasno, saj v domovini že dolgo časa ne trenira. Za to potrebuje denar, ki pa mu ga zveza ne more zagotoviti. Tako letos ni čakal na podpis pogodbe in se je odločil za samostojno pot. "Na zvezo enostavno nisem mogel čakati, potrebovali smo veliko časa, da smo se dogovorili, upam, da bomo v naslednjih letih hitrejši. A važno je, da smo se dogovorili in smo vsi zadovoljni. Zveza mi je dala nekaj denarja za priprave, jaz v zameno nosim enega od njihovih sponzorjev. Vsekakor pa si želim malo večji denarni vložek, da sestavim še boljšo ekipo, v tem imam namreč še rezerve. A to ne pomeni, da naprej ne bom šel samostojno. Ta pot mi zelo ugaja," je dejal mariborski šmajser ali mariborska šunka, ki sta najnovejša vzdevka svetovnega prvaka. Ta se je danes mudil tudi na Ministrstvu za obrambo, ki mu pomaga.

Prekrasen spomin na Kreischberg.
Prekrasen spomin na Kreischberg. FOTO: POP TV

Flisar si bo po vseh obveznostih konec tedna vzel nekaj odmora, se izklopil iz javnosti, že naslednji ponedeljek pa odpotoval na tekme svetovnega pokala v Švico. "Dveh dnevov treninga na snegu ne potrebujem, v tako kratkem času ne bi mogel storiti nič pametnega. Bolj pomembno bo, da si po zabavah in obveznostih nazaj pridobim svežino. Kot svetovni prvak ne bom imel dodatnega pritiska, da moram biti vsako tekmo v vrhu, čeprav se še vedno spogledujem z visoko uvrstitvijo v skupnem seštevku svetovnega pokala," še ni izgubil motivov 27-letni Mariborčan, ki je kristalni globus leta 2012 že dvignil.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murglpal?ek
29. 01. 2015 19.55
+1
Upamo samo lahko , da ga mediji in denar ne bodo pokvarili tako kot mazetko......bravo Flisar.
razocarani
28. 01. 2015 15.41
+3
tudi ce ne bi imel vrhunskih rezultetov je veliki frajer ,,nikoli slabe volje ,tecen ali zamorjen ..pa se brki mu vedno dobro stojijo ,,pravi dedec ni kaj ,in naj se naprej dela po svoje ,
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
28. 01. 2015 09.22
+4
Filip CAR ! čestitke ! Bodi taki kot si dobre volje, nasmejan, sproščen, zagnan za free style smučanje in flegma ;)
Rossi 46
28. 01. 2015 04.20
+19
najbolj noro je dejstvo da gredo alpski smučarji vsi v ZDA na SP sploh tisti, ki ne znajo oz. ne zmorejo pri smučati niti med 30, kaj še le med top 10. Se pa sprašujem koliko funkcionarjev bo šlo zraven v ZDA ter koliko jih bo sedaj boljše živelo na račun brkatega Flisarja.
krtaksn
27. 01. 2015 22.09
+9
Fistravc je bil dans na NKBM, da bi vzel 5000 € kredita za sprejem Svetovnega prvaka. Skoda besed ...
polec
27. 01. 2015 21.23
+6
Čudno da si ne pripisujejo zasluge da je osvojil zlato medaljo zaradi njih zdej ga pakujejo pase z njim slikajo marš
Narcissa
27. 01. 2015 21.03
+33
Prej nimajo podpore, potem pa ko naredijo rezultate, takrat pa bi služili na njih. Flisar je videl, da je najboljša samostojna pot, kar se je lahko naučil od Tine. Vsi dobri športniki bi morali to naredit, ker tale naša zveza jih vse uničuje ...
crni veter
27. 01. 2015 20.09
+55
Filip in drugi naši zelo uspešni zimski športniki na katere država nekako ves čas pozablja, imejte jajca in se odpovejte različnim prireditvam, na katerih si, potem ko dosežete uspeh svetovnega formata, različni funkcionarji ter politi nabijajo točke in se naslanjajo na vaše uspehe. Če jih ni bilo zraven ko niste bili na vrhu jim tudi sedaj ni treba skakat pred fotoaparati in kamerami, drhaal
še en ubogi slovencelj
27. 01. 2015 19.03
+95
Filip ne daj se speljati!!! Do sedaj jih nisi rabil, sedaj ko imaš uspeh jih boš pa še manj. Samo stran od državnih voluharjev.
Ni_Nicka76
27. 01. 2015 20.03
+11
Eitipatapa
27. 01. 2015 18.55
+42
Zvezo mika organizacija, ker je to edina dobra prilika kjer se lahko krade?
thinkP
27. 01. 2015 18.07
+88
Klasicno slovensko.. Dokler ne nekej dokazes te folk (beri zvesa slo) ne opazi, prezira, v nekaterih primerih pljuva, pol ko nekaj imas pa se vsi slinijo okoli (zveza bi pa kar plane delala, do zdaj pa dala bolj malo). Cestitke stajercu!
HihgTimes
28. 01. 2015 01.11
+0
logično, se ti ne zdi, to je vendar dober poslovni model, kva boš ulagu v enga brez rezultatov
Primožev
27. 01. 2015 17.54
+35
24uric
27. 01. 2015 18.53
+3
Kajtimar
27. 01. 2015 23.02
+1