Zimski športi

Flisar na Švedskem ni ponovil lanskega uspeha, tekmovanje končal v osmini finala

Idre Fjäll, 11. 02. 2017 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V švedskem Idre Fjällu je bila na sporedu enajsta tekma za svetovni pokal v smučarskem krosu. Filip Flisar je v kvalifikacijah nakazal, da bi se lahko boril za najvišja mesta, a mu tokrat ni uspelo ponoviti lanskega uspeha, ko je premagal vso konkurenco in slavil. Brkati Mariborčan je namreč tekmovanje zaključil v osmini finala. Zmagal je Alex Fiva.

Prvi brki svetovnega pokala tokrat niso bili v ospredju tekme na Švedskem.
Prvi brki svetovnega pokala tokrat niso bili v ospredju tekme na Švedskem. FOTO: AP

V švedskem Idreju je potekala 11. tekma za svetovni pokal v smučarskem krosu. V lovu na vrhunsko uvrstitev je bil tudi slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar, ki se je v izločilne boje uvrstil z osmim časom. V osmini finala so ga čakali Kanadčan Christopher Delbosco, Švicar Marc Bischofberger in Američan Tyler Wallasch. Mariborčan, ki je kot najhitrejši iz kvalifikacij v svoji skupini lahko izbiral štartno mesto, je imel nekaj težav takoj na startu in je po uvodnih grbinah nadaljeval na tretjem mestu. Iz boja je hitro izpadel Delbosco, Flisar pa je kmalu začel dihati za ovratnik vodilnima. Medtem ko je Bischofberger večji del proge kljub nekaj težavam na skokih zanesljivo odbijal napade iz ozadja, je edini slovenski predstavnik v letošnji sezoni svetovnega pokala v smučarskem krosu močno ogrožal drugo mesto Američana in se mu po dobro izpeljanem negativnem zavoju povsem približal. Z njim je bil za trenutek celo že povsem poravnan, toda malce nenatančnosti na valovih mu je vzelo nekaj dragocene hitrosti in preprečilo, da bi se prebil na eno izmed mest, ki še vodi v nadaljnji del tekmovanja. Osvojil je končno 19. mesto in v skupnem seštevku svetovnega pokala s četrtega mesta padel na peto.

Dvojne zmage v Idre Fjällu so se veselili Švicarji. Pred Marcom Bischofbergerjem je slavil Alex Fiva, tretji pa je bil mladi Rus Igor Omelin. Nehvaležno četrto mesto je osvojil vodilni v svetovnem pokalu, Francoz Jean Frederic Chapuis, ki se je v polfinale prebil po sodniški odločitvi. V nedeljo bo na eni najdaljših prog v svetovnem pokalu (1070 metrov), ki ima kar 650 metrov ravnine, še ena tekma. V izločilnih bojih pa bo znova Flisar, ki se je na nedeljsko tekmo uvrstil s sedmim časom petkovih kvalifikacij.

Izidi, moški:
1. Alex Fiva (Švi)
2. Marc Bischofberger (Švi)
3. Igor Omelin (Rus)
4. Jen Frederic Chapuis (Fra)
5. Francois Place (Fra)
6. Erik Mobaerg (Šve)
7. Johannes Röhrweck (Avt)
8. Victor Oehling Norberg (Šve)

Vrstni red v svetovnem pokalu:
1. Jean Frederic Chapuis (Fra) 719
2. Alex Fiva (Švi) 604
3. Brady Leman (Kan) 516
4. Armin Niederer (Švi) 404
5. Filip Flisar (Slo) 402
6. Marc Bischofsberger (Švi) 395
7. Christoph Wahrstötter (Avt) 303
8. Viktor Andersson (Šve) 289

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
11. 02. 2017 13.31
Premalo svinjske masti :)