Zimski športi

Flisar ostal praznih rok, Chapuisu drugič zapored veliki kristalni globus

Pjongčang, 28. 02. 2016 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jean Frederic Chapuis si je zagotovil veliki kristalni globus, potem ko je na predzadnji tekmi sezone zasedel tretje mesto. Zmagal je Bastien Midol, Blaž Ogorelc je zasedel 26. mesto. Filip Flisar ni nastopil, ker je izpadel v kvalifikacijah in je ostal na četrtem mestu v skupnem sešstevku.

Blaž Ogorelc je na tekmi svetovnega pokala smučarjev prostega sloga v krosu v južnokorejskem Pjongčangu izpadel v osmini finala ter zasedel končno 26. mesto. Filip Flisar se ni prebil v izločilne boje in je izpadel že v kvalifikacijah, s tem pa zapravil možnost, da v skupnem seštevku svetovnega pokala osvoji kolajno. V skupnem seštevku točkovanja za svetovni pokal je četrti.

Zmage na prizorišču prihodnjih zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji se je prvič v svetovnem pokalu veselil Francoz Bastien Midol, ki sta se mu na zmagovalnem odru pridružila še Nemec Paul Eckert in aktualni olimpijski ter nekdanji svetovni prvak Jean Frederic Chapuis. Slednji si je tekmo pred koncem, zaradi odpovedi tekme v Squaw Valleyju v ZDA bo finale 4. marca v Arosi, že zagotovil veliki kristalni globus. To mu je uspelo drugič v nizu.

Pri ženskah si je skupno zmago že zagotovila Švedinja Anna Holmlund, ki je bila v Južni Koreji prav tako tretja, premagali sta jo svetovna prvakinja Avstrijka Andrea Limbacher ter Kanadčanka Kelsey Serwa.

Ogorelcu, ki ima v svetovnem pokalu 70 točk in je na 33. mestu, je po kvalifikacijah kazalo bolje, saj je imel deseto startno izhodišče, a je nato izpadel že po prvi vožnji, v kateri je v svoji skupini zasedel četrto mesto. Boljši od njega so bili končni zmagovalec Midol, Kanadčan Chris Delbosco in Švicar Marc Bischofberger.

Filip Flisar
Filip Flisar FOTO: AP

Izidi:
- moški:
 1. Bastien Midol (Fra)
 2. Paul Eckert (Nem)
 3. Jean Frederic Chapuis (Fra)
 4. Kevin Drury (Kan)
 5. Daniel Traxler (Avt)
 6. Terence Tchiknavorian (Fra)
 7. Victor Norber Oehling (Šve)
 8. Louis-Pierre Helie (Kan)
 9. Anton Grimus (Avs)
10. Robert Winkler (Avt)
...
26. Blaž Ogorelc (Slo)

- vrstni red v svetovnem pokalu:
 1. Jean Frederic Chapuis (Fra)  644
 2. Brady Leman (Kan)            523
 3. Chris Delbosco (Kan)         494
 4. Filip Flisar (Slo)           379
 5. Bastien Midol (Fra)          361
 6. Victor Norberg Oehling (Šve) 333
 7. Thomas Zangerl (Avt)         301
 8. Jonas Lenherr (Švi)          291
...
33. Blaž Ogorelc (Slo)            70

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.