Zimski športi

Flander: Pričakovanja so velika, a ne mislim vsega staviti na eno tekmo

Ljubljana, 20. 12. 2012 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Deskarji paralelnih disciplin v italijanski Carezzi v petek začenjajo svetovni pokal. Na sporedu bo paralelni veleslalom, na katerem bo nastopilo tudi osem Slovencev, šest fantov in dve dekleti.

Zaradi nekoliko slabših lanskih dosežkov moška reprezentanca nima več pravice do sedmih tekmovalcev, tako da je iz reprezentance izpadel Jure Hafner, a ekipa, ki jo sestavljajo Rok Flander, Rok Marguč, Žan Košir, Jernej Demšar, Tim Mastnak in Izidor Šušteršič je še vedno zelo močna. Prav vsak izmed šesterice lahko doseže vrhunske dosežke, še posebno pa bodo oči uprte v Flandra in Marguča, ki sta v preteklosti z največjih tekmovanj domov prinesla kolajne. Oba upata, da bo tako tudi v letošnji sezoni, ko bo svetovno prvenstvo januarja v kanadskem Quebecu. Nekdanjega svetovnega prvaka Flandra na uradni predstavitvi reprezentance ni bilo, saj se je zadnji mesec s kanadsko reprezentanco pripravljal čez lužo, kjer je blestel na nekaterih tekmah nižje ravni. Treningi so bili kakovostni, tako da upa, da se bo to pokazalo tudi pri rezultatih.

Rok Flander
Rok Flander FOTO: Reuters

"Velikokrat sem bil na sezono odlično pripravljen, tako da zdaj ne morem reči, da je moja pripravljenost najboljša do zdaj. Lahko pa rečem, da moj položaj na deski še nikoli ni bil tako dodelan. Spremenil sem tehniko in pa tudi nastavitve kotov. Letos sem v treninge uvedel nekaj novosti, ki naj bi mi dale večjo stalnost dobrih dosežkov. Tako sem več treniral v slabih vremenskih razmerah, v slabši svetlobi in na ledenih progah. Posledice teh treningov se že kažejo, saj se v slabših razmerah bolje počutim," je s pripravljenostjo zadovoljen Flander.

Z rezultatom na prvi tekmi se ne obremenjuje, pravi, da mu Carezza ustreza, lani je bil tam tretji, kar je bila v paralelnem veleslalomu tudi njegova zadnja uvrstitev na zmagovalni oder. "Pričakovanja so sicer velika, a ne mislim staviti vsega na eno tekmo. Če ne bom tu prišel do dobrega rezultata, zadovoljen bom z vsako uvrstitvijo med najboljših osem, bom pa na drugi tekmi. Videl sem, da je veliko odlično pripravljenih tekmovalcev, konkurenca bo huda, tako da cilja še zdaleč ne bo enostavno izpolniti," meni 33-letni Flander, ki zaenkrat nima večjih zdravstvenih težav, kot jih je imel prejšnja leta. "Nekaj malenkostnih problemov je, kar pa je za 33-letnika normalno. Verjamem, da bom v takem stanju ostal do konca sezone."
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
21. 12. 2012 11.35
+1
no, pa se začenja naša paradna disciplina :)