Zimski športi

Feuz: Skube je bil izjemen slalomist

Schladming, 16. 03. 2012 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzhajajoči zvezdnik svetovnega pokala v alpskem smučanju Beat Feuz še dobro pomni leto 2007, ko je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Altemarktu izgubil slalomsko bitko z Marcelom Hirscherjem in Maticem Skubetom. Medtem ko Avstrijec in Švicar bijeta bitko za veliki kristalni globus, Škofjeločana ni blizu elite.

Švicarski smučarski as Beat Feuz z Marcelom Hirscherjem bije izjemno bitko za veliki kristalni globus. Tekmovalec iz bližine Berna je leta 2007 zablestel na svetovnem mladinskem prvenstvu, kjer je postal svetovni prvak v smuku, superveleslalomu in kombinaciji, v slalomu pa sta ga takrat prehitela Hirscher in Slovenec Matic Skube. "To je bilo pred leti. Ne spomnim se več. Vem samo, da sem postal svetovni prvak v hitrih disciplinah, slaloma pa se niti dobro ne spomnim več. Ravno zaradi tega sem se takoj po preboju v člansko zasedbo svetovnega pokala osredotočil na veleslalom in hitri disciplini in tudi danes je temu tako. Veleslalom bo namreč tekma leta zame," je za 24ur.com dejal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Feuz, ki smo ga kasneje spomnili, da je bil v Altenmarktu svetovni slalomski prvak Škofjeločan Matic Skube.

Beat Feuz
Beat Feuz FOTO: Damjan Žibert

"Točno. Spomnim se. Vem, da takrat slalom ni bil moja priljubljena disciplina, ampak sem ga vozil, Skube pa je bil izjemen slalomist. Slišal sem, da je imel po mladinskem svetovnem prvenstvu kar nekaj težav, ampak verjamem, da med alpsko elito še ni rekel zadnje. Verjamem, da se bo že prihodnje leto prebil na mesta, ki si jih med elito tudi zasluži," je dodal Feuz, ki v Schladmingu ne dosega tistega, kar bi si želel. Predvsem izgublja bitko za bitko s Hirscherjem, za nameček pa se mu je za 7 točk izmuznil tudi smukaški globus.

Švicar, ki je osredotočen na zadnji preizkušnji sezone, je psihološko že nekoliko načet, kljub vsemu pa svetuje Skubetu naj priprave na naslednjo sezono začne nekoliko drugače: "Težko je svetovati. Jaz sem po svetovnem mladinskem prvenstvu vse misli usmeril v hitri disciplini. Morda bi tudi on poizkusil tako."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

streelec
17. 03. 2012 19.12
+2
bili so in še bojo pa udi če ne ravno v eliti pa jih moramo spodbujat saj moramo biti slovenci vsi za enega in eden za vsee
antonino
16. 03. 2012 21.28
+12
Feuz: Skube je bil izjemen slalomist lepo je povedal - bil je. Ne vem kaj je pri nas narobe, imamo toliko mladinskih prvakov, potem se pa vse konča- mogoče vesta kaj več kocjančič in vogrinec, lovše in podobni
anzex1
16. 03. 2012 22.36
+1
Talentov je velik, sam je pa mal takih oz jih skorajda ni takih ko bi imeli poleg talenta še dovolj denarja da lahko trenirajo in tekmujejo v svetovnem pokalu. Pač večina jih odneha ko stroški iz sezone v sezono naraščajo v nebo, nekateri pa sploh možnosti niso/nismo imel da bi sploh probal tekmovat v tem športu, pač smučanje je šport za ljudi z dovolj denarja in njihove mulce pa ne glede a so talentirani al niso, za ostale navadne smrtnike se pa najbolj splača dat mulca trenirat kako košarko al pa nogomet ker tistih 20 € na mesec res nč ne stane...
toni1964
17. 03. 2012 16.55
tako je anzex, tudi sam se nagibam k temu mišljenju...včasih, ko smučanje ni bilo tako drago, je bil nabor mladih neprimerno širši...kdo ve, koliko imamo diamantnih smučarjev, pa zaradi finančnega stanja morda nikoli ne bodo niti stopili na smuči...tako pač je...
Marjan Štimec
16. 03. 2012 21.11
+3
K uspehom pomaga samo resno delo, vso filozoforanje profesorjev trenerjev je brez veze. Delo, delo in še enkrat delo, avtomatizacija gibov in potem delo na rezultat, ni uspehov z manj dela, so samo uspehi z več dela, vprašajte kakšnega svetovnega prvaka in olimpijskega zmagovalca v resnih športnih disciplinah. Je pri nas več takih primerov kot je Skube, če mislimo, da je dovolj samo trenirati in tekmovati se motimo. Za vrhunske rezultate je treba priskrbeti eksistencu tistemu, ki je talent in pripravljen ogromno delati, vsaj 2xpo 3 ure na dan, vmes počitek in regeneracija sicer uspeha ni. Kdo bi po takem se lahko kaj delal in dosegal uspehe pamora biti Chuck Noris. Teh je pa bolj malo. Pri tem odmislimo medicinsko podporo v smislu nedovoljenih zadev, sicer se res borimo z mlini na veter.