Zimski športi

Feuz pogreša sneg in strmino

Schladming, 11. 02. 2013 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarski specialist za hitre discipline Beat Feuz se je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Schladmingu mudil v povsem drugačni vlogi kot marca lani, ko je bil na omenjenem prizorišču na sporedu zaključek svetovnega pokala. Letos je namreč le gledalec.

Z moško superkombinacijsko preizkušnjo se je končal del svetovnega prvenstva, namenjen hitrim disciplinam. V Schladmingu bodo imeli odslej glavno besedo specialisti za tehnične discipline. Eden tistih, ki so ga gledalci – še posebej švicarski – pogrešali v superveleslalomu in smuku, pa je bil zanesljivo Beat Feuz. Omenjeni se je marca lani prav na progi Planai z Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in Hrvatom Ivico Kostelićem na zaključku svetovnega pokala potegoval za veliki kristalni globus, letos pa so mu jo zagodle poškodbe. Pravzaprav se je vse skupaj začelo že na lanskem finalu svetovnega pokala, kirurški posegi pa mu niso pomagali do tako želene vrnitve na bele strmine. "Zagotovo mi v letošnji sezoni ni lahko. Poškodbe so me spremljale že spomladi, nadaljevalo se je v poletnem pripravljalnem obdobju, zato si želim in upam, da bom na začetku naslednjega tekmovalnega leta pripravljen. Pripravljen za borbo in vrnitev med najboljše," je za 24ur.com povedal Feuz, Švicar, ki se lahko pri 25 letih pohvali s petimi zmagami v svetovnem pokalu.

Zdravstvene težave Beata Feuza so se začele na lanskem finalu svetovnega pokala na progi Planai.
Zdravstvene težave Beata Feuza so se začele na lanskem finalu svetovnega pokala na progi Planai. FOTO: Reuters
Nekdanji mladinski smučarski šampion – na svetovnem prvenstvu leta 2007 je bil bitko za odličja z Maticem Skubetom – bo skušal letošnjo sezono kar najhitreje pozabiti, saj je praktično glavnino le-te preživel na najrazličnejših fizioterapijah: "Zelo, zelo dolgo je bilo vse skupaj tesno povezano s fizioterapijami. Zadnje tri tedne se postopoma vračam k treningom. Fitnes, telovadnica, sobno kolo, gorsko kolo ... To je zaenkrat vse, kar lahko počnem. Ne želim več prehitevati, ker se praviloma ne konča najbolje."

Verjame, da bo julija že drugače ...
Feuz se postopoma pripravlja na vrnitev na bele strmine, a potem ko je nekajkrat že prehiteval dogodke in stvari močno poslabšal, zdaj ne namerava tvegati. Želi si namreč spoštovati vse tisto, kar so mu naložili nadrejeni in predvsem zdravniška služba švicarske reprezentance: "Vrnitev na sneg s trenerji in zdravniško službo načrtujemo za julij oz. avgust. Morda je vendarle vse skupaj preveč ambiciozno zastavljeno, vendar moj cilj, ko gre za vrnitev na sneg, je enak."

V letošnji sezoni lahko zgolj opazuje dogajanje na strmini.
V letošnji sezoni lahko zgolj opazuje dogajanje na strmini. FOTO: Reuters

Spomini na lansko sezono še živi
"Še lani sem tu nastopal, bil sem na poti, da bi osvojil veliki kristalni globus, letos pa lahko svoje smučarske kolege le spodbujam in jim želim vse dobro. Proga mi je zelo všeč in mislim, da bi se na njej zelo dobro znašel," je pogovor končal  Feuz, ki verjame, da bo po dežju tudi zanj posijalo sonce in se bo lahko na progo vrnil močnejši kot kdaj koli doslej.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.