Zimski športi

Kanadsko turnejo najbolje odprla Norvežanka Falla, Fabjanova izpadla v polfinalu

Canmore, 01. 03. 2016 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norveška smučarska tekačica Maiken Caspersen Falla je zmagovalka tekme svetovnega pokala v kanadskem Gatineauju. Drugo mesto v prostem sprintu je osvojila Švedinja Stina Nilsson, tretja pa je bila Američanka Jessica Diggins. Slovenka Vesna Fabjan je osvojila sedmo mesto.

Kanadsko turnejo, ki bo zaključila letošnjo sezono svetovnega pokala, je najbolje odprla Norvežanka Falla, ki je tako vknjižila že enajsto zmago v svetovnem pokalu in že 27. stopničke v karieri. "To je bil res dolg sprint, a uspelo mi je zmagati. Veliko je bilo zavojev, ki pa sem jih dobro odtekla, zelo sem vesela zmage in skupnega vodstva na tej turneji," je po novi sprinterski zmagi dejala vodilna v posebnem seštevku sprintov Caspersen Falla. Od vseh štirih Slovenk, ki so uspešno prestale kvalifikacije, je v četrtfinalu najbolje nastopila bronasta z olimpijskih iger v Sočiju 2014 Vesna Fabjan, ki je tekla v zadnji četrtfinalni skupini. Fabjanova je najprej tekla za norveškima tekmicama, nato pa na zadnji večji vzpetini napadla, se prebila v ospredje in prvo mesto držala vse do cilja ter tako kot edina Slovenka napredovala v polfinale. Nika Razingerjeva, Anamarija Lampič in Alenka Čebašek so tekmo končale v četrtfinalu.

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan FOTO: Miro Majcen

V polfinalu Fabjanova ni izkoristila dane priložnosti. Startala je dobro, povedla, a taktično naprej spustila tekmici in tekla na tretjem mestu. Že takoj po startu je padla Švedinja Charlotte Kalla in nato lovila priključek, na zadnjem vzponu sta v snegu končali vodilni Finka Krista Parmakoski in Nemka Hanna Kolb, Fabjanova pa se je padcu izognila in tekla na drugem mestu. A sta ji nato pobegnili Švedinja Stina Nilsson in Norvežanka Heidi Weng, ki sta se prebili v finale, medtem ko ta drugi polfinale srečnih poraženk ni imel, saj je bil tek precej počasnejši od prve skupine, Fabjanova pa je tako po tretjem mestu v polfinalu ostala brez napredovanja. So pa vse štiri slovenske tekmovalke zabeležile lep ekipni uspeh, saj so se prebile do novih točk svetovnega pokala. Fabjanova je tako na koncu pristala na sedmem mestu, Čebaškova je bila 14., Lampičeva 15., Razingerjeva pa 20.

V moški konkurenci je zmagal Rus Sergej Ustjugov. Drugo mesto v prostem sprintu je osvojil Richard Jouve, tretji pa je bil Američan Simeon Hamilton. Slovenski tekači na zaključku sezone v Kanadi v moški konkurenci ne nastopajo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.