Zimski športi

VIDEO: Fak: V želji po deseterici sem samega sebe brcnil v rit ...

Pokljuka, 20. 12. 2015 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/G.J.
Komentarji
4

Najboljši slovenski biatlonec zadnjih sezon Jakov Fak je upal, da bo po slabšem začetku sezone rezultatsko krivuljo navzgor obrnil pred domačimi gledalci na Pokljuki. A mu to ni uspelo, iztržil je 36. mesto v sprintu in 31. mesto v zasledovanju.

"Želel sem si deseterico, ampak samega sebe brcnil v rit. Vesel sem, da je šel tek na bolje. Po novem letu mislim, da bo vse v redu. Drugače je, če ti gre, kot si zamisliš, bolj si sproščen. Tekaško sem se dobro počutil. Zdaj je konec prednovoletnega obdobja, po novem letu se začne na novo. Do takrat upam, da bomo vse pripeljali na nivo, na katerem bi moral biti že decembra," je po prihodu v cilj zasledovanja razložil 28-letni Jakov Fak. Slovenski bitalonec je na Pokljuki nastopil v dveh od treh moških tekem - ostal je brez nedeljskega skupinskega starta, discipline, v kateri je svetovni prvak. "Dolgo se mi že ni zgodilo, da nisem nastopil na tekmi s skupinskim startom. Sem razočaran," je o tem povedal Fak.

Jakov Fak na Pokljuki.
Jakov Fak na Pokljuki. FOTO: Damjan Žibert

Začetek sezone zanj ni vzpodbuden. Tudi zaradi boja za čim višja mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala je upal na dober uvod. Načrte je zdaj primoran spremeniti. Navkljub vsemu ga veseli, da je bil na drugi tekmi že nekoliko bolj spočit, kar ga navdaja z optimizmom. "Nekaj postaj svetovnega pokala je še. Že pred svetovnim prvenstvom bi rad prišel na nivo, da bom zgradil samozavest za SP." Za konec se je zahvalil še navijačem, ki so lepo zapolnili tribune in prostor ob progi. "Vzdušje je odlično in neverjetno, glede na to, da sami rezultati celotne ekipe niso na ravni, ki smo si jo želeli. Zelo sem ponosen in hvaležen, da nas ljudje tudi, ko naredimo napake, vzpodbujajo. To je zelo lepo."

Pred novim letom Faka v Gelsenkirchnu v paru s Tejo Gregorin čaka še nastop na ekshibiciji na nogometnem stadionu Schalkeja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolerbnica
20. 12. 2015 10.25
+5
odsotnost trenerja Uroša Velepca se že pozna
brabusednet
20. 12. 2015 09.37
-7
Namesto treninga je snemal reklame za strupeni med.
biggbrader
20. 12. 2015 09.16
-7
Očitno jeseni ni dovolj treniral.
23345
20. 12. 2015 09.15
+14
bo pa naslednjič, bravo Fak, letos pač ne gre po načrtih, ma bo že bolje, v to moramo tudi verjeti. Fak je pa pravi borec in kmalu nas bo razveselil z zmago