Zimski športi

Ekipna preizkušnja Avstrijcem, Kostelić predal boj

Schladming, 16. 03. 2012 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Schladmingu, kjer so na sporedu odločilni boji letošnjega svetovnega pokala v alpskem smučanju, so tekmovalci opravili z ekipno preizkušnjo, ki jo je dobilo avstrijsko moštvo.

Avstrija je v finalu s 3:1 premagala Švico. Tretje mesto je osvojila Švedska, ki je s 3:1 ugnala ZDA. Slovencev ni bilo na startu. Zmagovito avstrijsko moštvo so sestavljali Eva-Maria Brem, Michaela Kirchgasser, Marcel Mathis in Philipp Schörghofer, v srebrni švicarski ekipi pa so bili Lara Gut, Wendy Holdener, Markus Vogel in Silvan Zurbriggen. Najšibkejši člen v zlatem avstrijskem moštvu je bil Mathis, ki je v paralelnem dvoboju zaostal za Voglom.

Ante in Ivica Kostelić
Ante in Ivica Kostelić FOTO: Damjan Žibert

Branilec lanske zmage Hrvat Ivica Kostelić se je odločil, da bo v Schladmingu nastopil le še na slalomu, veleslalom pa bo izpustil. Kostelić, ki se je na superkombinaciji za svetovni pokal v Sočiju tako hudo poškodoval, da je potreboval operacijo kolena, po vrnitvi v beli cirkus konec minulega tedna v Kranjski Gori na snegu še ni dobil pravih občutkov. Po superveleslalomu je izgubil še tistih nekaj malega teoretičnih možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa. Za vodilnim Hirscherjem si je namreč dve tekmi pred koncem nabral že 266 točk zaostanka. Kostelič bo skušal sezono skleniti z novo vrhunsko vožnjo v slalomu, v katerem se mu nasmiha mali kristalni globus, čeprav mu drugouvrščeni Hirscher in tretje uvrščeni Šved Andre Myhrer dihata za ovratnik. Hirscher zaostaja za 50, Myhrer pa za 66 točk.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kokicas
16. 03. 2012 19.26
+1
Škoda za letošnjo sezono imel je velike možnosti do sochija, potem pa........ Upam,da se Ivek sestavi in drugo sezono poskusi znova osvojit globus
forward
16. 03. 2012 14.38
+6
Edino pametno...Vse sile usmerit na mali slalomski globus!!!