Zimski športi

Ekipa Tine Maze za Blažiča, Gorišek računa na Slivnika

Ljubljana, 19. 04. 2014 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze bo v smučarski karavani vztrajala vsaj še eno sezono. Predstavniki Smučarske zveze Slovenije in ekipe Tine Maze so uskladili vse glavne podrobnosti, tudi tiste, ki se nanašajo na finančni okvir sodelovanja v novi sezoni 2014/15.

"Zadeva je vsaj za nas zaključena. Ker gre pri pogodbi za naslednjo sezono za poslovno skrivnost, bi se komentarjev vzdržal. Lahko pa potrdim, da zneski ne ostajajo na enaki ravni kot v minulem pogodbenem obdobju, temveč so nekoliko višji. In to sprejemamo," je v pogovoru dejal novi predsednik zbora alpskih disciplin Dušan Gorišek, ki je aktivno sodeloval v pogajanjih z ekipo Mazejeve. "Zelo človeško, prijetno, nobenega problema," je o vzdušju na pogajanjih dejal novi predsednik alpskega odbora in zbora. Gorišek je sicer sredi priprav gradiv za sejo alpskega odbora o kadrovski zasedbi reprezentance: "Zadeve potekajo po načrtih. Prihodnji teden imamo na sporedu sejo alpskega odbora, kadrovsko zasedbo in ekipe bomo v skladu s pravili dali v razpravo še predstavnikom regij in klubom, nato pa bo maja sledila seja alpskega zbora, na kateri bomo potrdili ekipe. O trenerjih se sicer pogovarjamo že nekaj časa, vendar pa je težko karkoli dokončnega povedati glede na to, da v tem trenutku še ne vemo s kakšnimi sredstvi bomo razpolagali."

Gorišek se je že na začetku svojega mandata soočil z ovirami. Med tistimi, ki se je znašel na Goriškovi listi za odstrel, je bil vodja alpskih disciplin Dušan Blažič, ki pa je pogodbeno z zvezo vezan do konca nove sezone. "Ali bo zamenjava za Blažiča prišla ali ne, je odvisno od sredstev proračuna. Za prednostno nalogo sem si zadal vzpostavitev glavnega trenerja, zadolženega tako za ženske kot moške ekipe, ki bo izoblikoval svojo ekipo in jo peljal naprej v dobro slovenskega smučanja. Za ta položaj imam primernega kandidata. To je Janez Slivnik. Trudimo se, da bi z njim podpisali pogodbo in da kot odgovorni trener začne delati, kar je potrebno. Kar se nas tiče je zadeva jasna, kar se tiče SZS pa zadeva še ni povsem jasna."

TIna Maze
TIna Maze FOTO: Reuters

In prav uveljavljeni trener Janez Slivnik, ki je nazadnje deloval na Finskem, bi lahko postal novi kamen spotike. Tudi v razmerju do ekipe šampionke Tine Maze, ki je v času, ko je bil Slivnik trener slovenske ženske ekipe, delovala pod njegovim skrbstvom. Pomislek je izrazil pravni zastopnik ekipe Tine Maze odvetnik Damijan Terpin: "Glede pogodbe lahko rečem, da je zadeva v glavnem urejena. Ekonomski del je bil že predčasno zaključen, normativni pa smo v glavnem definirali, morda bo treba izpiliti še kakšen detajl. Je pa tudi vse skupaj odvisno od tega, kako bo stvar funkcionirala ter kako se bo zveza odločila glede svoje strukture. Govori se o zamenjavi Blažiča. To sicer ni stvar ekipe Tine Maze, je pa stvar ekipe Tine Maze, koga bodo izbrali. Z Blažičem smo se ujeli, stvari so funkcionirale. Mislim, da ima ustrezno privlačnost tudi za opremljevalce in sponzorje, zato ocenjujem, da bi bila sprememba velika napaka. To ni odločitev Tine Maze. To je odločitev smučarske zveze. Upam, da bodo pametni in da bodo odločili v korist športa, ne pa v korist kakšnih posameznikov, ki mogoče niso imeli velikega uspeha v kakšni drugi reprezentanci in si mogoče iščejo le službe."

"Glede na dogovorjeni prispevek zveze bo Tina Maze iz svojega žepa, da si zagotovi potreben obseg sredstev za sezono, sama vložila 130.000 evrov. To je cifra, ki jo lahko povem. Izračun je narejen na podlagi predračuna, ki je realen: če hoče tekmovati na isti ravni kot druge tekmovalke. Z manj se sploh ne da. Mikaela Shiffrin in Anna Fenninger denimo imata bistveno večji proračun. Andrea Massi je opravljal funkcijo štirih ljudi, vodenje ekipe, menedžiranje, stike z javnostmi, treniranje kondicije. V proračunu ekipe je postavka njegove plače čisto normalna. Slovenski trenerji so že toliko dobivali, pa ni bilo rezultatov, kaj šele takšnih, kot jih je imela Tina," je še dejal Terpin.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soniksk
20. 04. 2014 10.11
+11
tole je bil zadnji komentar na 24 ur. Nekateri primerjajo ljudi z hijenami in ostane komentar, jaz pa napišem kakšno malenkost in obsojam takšen način pisanja, pa se briše. Očitno so nesposobni moderatorji ali pa je zaradi komercializacije 24 ur nepravično brisanje komentarjev. Hvala lepa.
provokatorr
20. 04. 2014 11.01
+10
vojak, ne sekiraj se, tile admini so itaq polpismeni, tako da večine komentarjev sploh ne razumejo, poleg tega so zelo navijaški, še posebno v kakšnih političnih diskusijah, pa te hitro izbrišejo, če si napadel njihovega.
Padra
20. 04. 2014 10.04
+8
težko bo. bivši Tinin ''serviser'' in zdajšni ''serviser'' v eni ekipi, ne bo prijetno............................................................................................. se bosta pa imela kaj za pogovarjat, hahaha.....
dodd
19. 04. 2014 22.16
+57
Ne vem če prav razmišljam ampak vseeno: Tina bo sama plačala delež da bo lahko vozila za Slovenijo. V redu, ima denar naj plača, zastopala bo tako državo kot sebe, ...razumem. Od njenih sponzorjev bo v blagajno SZS prišlo kar nekaj denarja, dobro, naj vseeno plača saj ima denar., razumem. Ne razumem pa nekaj. Recimo da v tem momentu ne bi bilo Tine, tako hipotetično. Kdo bi smučal za Slovenijo, kdo bi dosegel kakšen odmeven rezultat, kdo bi sponzoriral to "porkerijo", nesposobne trenerje in funkcionarje, kdo od obubožanih firm bi prišel sploh blizu in ponudil kakšen sold..... Kako lahko kdo reče da punca pobira denar, da služi na račun zveze, da si ne zasluži privilegijev.....ma kaj smo mi normalni?? SZS je Tina, Slovensko smučanje je Tina, Slovenija je v smučanju Tina, lepo ali grdo....tako je. Upam da bo kdaj kaj bolje pa ne zaradi Tine ampak zaradi samega Slovenskega smučanja ki je vseeno neka promocija uboge Slovenske države. Meni osebno ni vseeno ko Slovenska zastava visi skupaj z ali celo nad ameriško, avstrijsko, nemško ali katerokoli drugo zastavo.
monika je štor
20. 04. 2014 06.57
+10
slavi0902
20. 04. 2014 10.26
+2
fdfgd
19. 04. 2014 20.28
+0
Spet si ta velepametni Terpin s svojimi forami v medijih dela reklamo in želi bit v središču pozornosti. Da bi le dobo čimveč strank za odvetniške usluge.
Amethist
19. 04. 2014 23.50
-2
Amethist
20. 04. 2014 21.46
+1
in zakaj minusi ce sam poudarjam njegov motiv za delanje reklame?
vaza1
19. 04. 2014 20.27
-2
Če jaz prav razumem Terpina, bo morala dati Tina iz lastnega žepa 130.000 eur, da bo dala plačo Masiiju?????
monika je štor
20. 04. 2014 07.03
-4
Komur hoče, ne? Ti najbrž ne plačaš, da lahko delaš?
flum
19. 04. 2014 17.23
+4
Bog odpusti jim ker ne vedo kaj delajo !
flum
19. 04. 2014 17.25
+6
Pa Slivnik naj bi imu pod komando tud Team Maze ? Pozabte !
4krogci
19. 04. 2014 16.06
+1
ok lepo da da zveza oz. država konec sezone nagrado za dosežke. Ne razumem pa zakaj je potrebno usklajevanje financ oz. dajanje financ iz strani sm. zveze če pa ima mazejeva lastno ekipo (trenerji,fizioterapevtko,..)??? Če ima vse svoje naj s tistim tekmuje in plačuje,... ne pa da izsiljuje denar!! Nek človek kateri je delal pri firmi nekaj let pa se je firma malo spremenila in je moral ta človek odpret s.p. da lahko dela tam še vedno, si ponovem mora sam plačevati prispevke in ne firma tko kot prej! Vem primerjava je trapasta sam na tak način to poteka!
Amethist
19. 04. 2014 23.56
+5
Zato ker je se vedno del reprezentance, ampak ker ji ni odgovarjal nacin dela, si je dobila svojo ekipo. Taka praksa je tud v ostalih reprezentancah. Nekatere imajo svoje lastne trenerje in ekipe. Sicer pa ko smo ze pri ekipah... tudi Stuhceva ima svojo, ampak nihce se ne obregne ob to. Zakaj se Stuhceva ne tako izpostavlja sicer ne vem (bi rekla da zato ker ve kak sloves si je pridobila Tina, ko se je borila za tisto kr ji pripada po pogodbah in pa tudi zato, ker hoce ohranit nek imidz skromne, nasmejane in dobrovoljne bejbe, mogoce racuna na to, da bo skozi nasmehe lazje prikrila morebitne spodrsljaje), ampak morala bi vedet, da tudi sponzorji radi vidijo, da se nekdo izpostavlja in redno pojavlja v medijih. Sicer da ne bo kdo narobe mislu, nimam nc proti Stuhcevi, navijam zanjo glih tolk kt za Tino in verjamem da je Ilka njena naslednica, ki nas bo se razveseljevala z uspehi.
monika je štor
20. 04. 2014 07.02
+3
Jaz pa ne navijam glih tolk za Štuhčevo, ker se kar naprej hahlja in je vsa happy, potem pa pristane, no saj vemo kje. Na repu...Ne verjamem, da ima ona možnosti, za karkoli podobnega Tini. Nikoli!
vaza1
20. 04. 2014 08.56
+1
Amethist
20. 04. 2014 21.28
+2
Hja ce ne verjames poglej na njeni strani, sestavo ekipe. Trenerja akrobatike celo osebno poznam btw.
soniksk
19. 04. 2014 15.34
-7
mazetova ima denarja kot pečk, tako da to kar ji bo zveza dala dodatno je zanjo drobiž.
lambily
19. 04. 2014 16.47
+14
Ona bi že lahko sama shajala, samo SZ potem ne bi imela pečkov od sponzorjev. Samo Stockli palča SZ čez 200 000 evrov, da lahko Tino "uporablja" za promocijo njihovih smuči. Koliko šele drugi. Drobižek ji dajo na SZ, Tina je pa neumna, ker še zmeraj vztraja v tej gnili Sloveniji. Da ste pa nekateri hijene,se pa lahko prepričamo pod člankom o Dragiču. Upam, da bo vsaj on toliko pameten in nikoli več ne bo povohal Slovenije.
SchumiUberAlles
19. 04. 2014 14.57
+10
Terpin spet pametn. On pa glih ve kolko imajo druge smučarke visok proračun. In obe smučarki, ki jih je omeno, trenirata z ostalimi reprezentačnimi kolegicami pod ameriško oz. avstrijsko smučarsko zvezo z reprezentančnimi trenerji (Pfeifer glavni trener za tehnične discipline v ameriški reprezentanci, Winkler za hitre discipline v avstrijski) in nimata samostojne ekipe in svojih trenerjev.
lambily
19. 04. 2014 16.38
+1
Bi ti rekla Schumi, pa bi žalila to ime. Torej Cetel spet pameten, nikogar ne briga kdo trenira tvojo ljubico, dej si dopovedat!Dokler bo Tina prinesla najmanj milijon SZ s sponzorji, ki so tam zaradi nje, je prava sramota, da si mora sama plačevat še trening. Dokler bo ob njenih zmagah igrala slovenska himna, dokler piše Tina Maze- Slovenija, imTebe tudi sicer nič ne briga ta denar, ker nič ne služiš, torej državi tudi nič ne daš. Sem pa sigurna, da smo vsi mi plačevali tvoj vrtec, pa tudi brezplačno šolanje. Dudko v usta, pa pleničko naj ti mami zamenja!
SchumiUberAlles
19. 04. 2014 16.47
+1
Evo standard. Kdo drug kot pa Lorraine... zeeeh -.-
vaza1
19. 04. 2014 20.06
+3
Ata_Smrk
19. 04. 2014 14.48
-11
Sledi leto totalne blamaze in koncnega konca. Prestara je v druzbi mladih, lepih, postavnih in uspesnih deklet. Ze lani bi mogla nehat...
lambily
19. 04. 2014 12.50
+43
Only in Slovenia! Da moraš sam plačat, da lahko zastopaš državo. Potem pa še od zaslužkov v tujini državi plačevat davke, za pijavke, ki se jim ne da delat.
mkug5g
19. 04. 2014 14.35
-9
zastopa sebe, to je njena služba,..dragić tut v NBA ne zastopa slovenije ampak klub Phoenix suns
najots
19. 04. 2014 14.39
+24
Seveda je njena služba, ko pa je na zmagovalnem odru, pa vihra slovenska zastava, to pa ni več privatna zadeva! Mar ne?
provokatorr
19. 04. 2014 14.55
+5
res je, da smo vsi veseli, ko zmaguje in nejevoljni, ko ji ne gre, ampak vseeno ne moremo reči, da zastopa državo. sicer pa ne vem, zakaj bi spet v SZS vlekli slivnika. ko je bil on na čelu, se je začel potop slovenskega smučanja, sedaj ko bo prišel nazaj, pa se bo vseskupaj dokončno potopilo.
4krogci
19. 04. 2014 16.10
+2
zato so nagrade konec leta iz strani države! Če imaš lastno ekipo ni nobene potrebe da ti zveza da denar, saj si sam odšel na svoje!! In tko in tko dobiva plačo vsak mesec, čeprav oddela unih par dni kot policistka!
Logitechh
19. 04. 2014 16.15
+3
Tako je! Mazejeva se naj financira sama če je samostojna.