Zimski športi

Dvojno rusko slavje, Bauer 14.

Oberhof, 05. 01. 2013 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rusa Dimitrij Mališko in Jevgenij Garaničev sta osvojila prvi mesti na sprinterski biatlonski tekmi za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Tretje mesto je osvojil Norvežan Emil Hegle Svendsen. Vsi trije pa so morali enkrat v kazenski krog. Najboljšo uvrstitev v sezoni je s 14. mestom vknjižil Klemen Bauer.

Klemen Bauer je imel celo priložnost, da doseže vrhunski izid, a je v težkih razmerah stoje zgrešil dvakrat in se poslovil od najvišjih mest. "Rezultat je zadovoljiv, saj se končno približujem želeni deseterici. Nikakor pa še vedno nisem zadovoljen s prikazanim streljanjem. Po dveh zadetih tarčah me je spet zaneslo in šele za zadnji strel sem se lahko spet popolnoma zbral. V mojem nastopu je bilo že več svetlih točk, še vedno pa je marsikaj, kar bo treba analizirati in po možnosti popraviti že jutri," je prepričan Bauer.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

Strelišče je bilo usodno tudi za Jakova Faka, ki je že leže zgrešil dvakrat, stoje dodal še en kazenski krog in bil 20. "Na žalost sem imel na strelišču nekaj smole z vetrom. Vsi streli so bili izdelani popolnoma enako kot prvi trije, ki so zadeli, vendar je prišel proti koncu sunek vetra in dva naboja sta šla mimo tarč. Tudi po razgovoru s strelskim trenerjem Kosom nisva našla nobene druge napake pri izvedbi streljanja. Že večkrat sem poudaril, da sem pred tekmo pripravljen tako na najboljši kot tudi na manj ugoden razplet. S tremi kazenskimi krogi in osvojenim mestom niti ne smem biti razočaran," je po tekmi povedal Fak.

Peter Dokl na 68. in Janez Marič na 70. mestu pa sta še enkrat več ostala brez nedeljskega zasledovanja, obenem pa vnovič potrdila, da slovenski vrsti primanjkuje konkurenčnih tekmovalcev. Oba sta med nastopom na poledeneli progi, ki je poskrbela za rekordne izide najboljših, tudi padla.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.