Zimski športi

Dobrodelni Bjoerndalen: Zbira sredstva za japonske žrtve

Hanti Mansisk, 13. 03. 2011 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na pobudo najboljšega biatlonca vseh časov Oleja Einarja Bjoerndalna se je na biatlonskem svetovnem prvenstvu začela akcija zbiranja denarja za žrtve naravne katastrofe na Japonskem.

Norveška moška štafeta v sestavi Ole Einar Bjoerndalen, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen in Tarjei Boe je na novinarski konferenci oznanila, da bodo 10 tisoč evrov, kolikor so jih zaslužili z osvojitvo zlatega odličja na svetovnem prvenstvu v ruskem Hanti Mansisku, darovali v sklad za žrtve cunamija na Japonskem. "To ni dan za slavje. V tem trenutku moramo pomisliti na tisoče prebivalcev Japonske, ki so nedolžni umrli ob naravni katastrofi, ki je pretresla deželo vzhajajočega sonca,“ je uvodoma pred svojimi kolegi iz štafete povedal Ole Einar Bjoerndalen.

Ole Einar Bjorendalen
Ole Einar Bjorendalen FOTO: Reuters

"To, kar smo naredili za žrtve naravne katastrofe na Japonskem, ni veliko, vendar upamo, da bo naša poteza spodbudila druge tekmovalce, da se nam pridružijo s kakšno donacijo. Želimo si pomagati in stati ob strani vsem žrtvam japonske katastrofe,“ je še dodal. Takoj po novinarski konferenci so čut za prizadete Japonce izkazali tudi predstavniki Mednarodne biatlonske zveze, ki so znesku Norvežanov priložili 10 tisočakov, bržkone pa se bo akciji pridružil še kdo izmed udeležencev tekmovanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

katyskl
14. 03. 2011 12.31
+1
Bjoerndalen, vse čestitke in kapo dol! Še enkrat je dokazal, da je navkljub vsem uspehom le povprečen človek, ki ga prav tako lahko prizadane kaka naravna katastrofa. In hvala bogu, on lahko svoje ime še trži do te mere, da privabi za sabo še mnoge ekipe in zveneče posameznike, ki ga potem v projektih podpirajo. Res, spoštujem ga kot športnika in človeka, saj se je že kar nekajkrat izkazal s svojimi dejanji. Upam, da se mu bodo pridružila še kaka znana imena iz sveta biatlona. Vso srečo pri zbiranju sredstev. Japoncem pa resnično želim čimprejšnje okrevanje. Lp
FinnHolic
13. 03. 2011 20.16
oo ka lepo od njega! resnilno upam da se mu bojo pridružli še kolegi drugih ekip.
Tonček Balonček
13. 03. 2011 10.50
Jaz sem dal že za Malavi in za tisto gospo iz Preverjenega, ki ves dan leži in ne more vstajati! Danes sem pri maši daroval še za mariborsko nadškofijo, zdajle pa po hiši zbiram zamaške za titega smučarja! Potem je pa še Siudan oziroma Križnar in Nube itd. Do Japonske je še daleč, naj poskusita recimo Sony in Toyota s kakšno razprodajo!
thePegasus
13. 03. 2011 10.08
čestitke Bjorendalen! ..še lepše bi blo, ko bi se več ljudi to spomnalo..