Zimski športi

Cooper Mauntain (spet) srečen kraj za Flandra

Ljubljana, 16. 11. 2011 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski deskar Rok Flander je na drugi tekmi za pokal NOR-AM v Cooper Mauntainu v paralelnem slalomu zasedel drugo mesto. Zmago je za ZDA prideskal Michael Trapp, tretje mesto pa je pripadlo Tylerju Jewellu.

"Prvič v zgodovini alpskega deskanja na snegu je bil izpeljan triple slalom, pri katerem se vsak na svoji progi paralelno spustijo trije tekmovalci. Z drugim mestom ne morem biti zadovoljen. Zmago, ki je bila že v mojem žepu, sem po storjeni taktični napaki podaril mlademu Američanu. Pričakoval sem, da bo v velikem finalu nevaren predvsem njegov rojak Tyler Jewell, zato sem se osredotočil nanj. Ko je na sredini proge zaradi mojega pritiska storil napako, sem zmanjšal tempo, to pa je mladi Američan izkoristil in v cilj zapeljal malenkost pred menoj," je razplet slaloma opisal nekdanji svetovni deskarski prvak Rok Flander.

Rok Flander (desno) si je v ZDA dodatno okrepil samozavest.
Rok Flander (desno) si je v ZDA dodatno okrepil samozavest. FOTO: Miro Majcen

'Triple' slalom je za deskarje novost, ki jo najuspešnejši slovenski tekmovalec zadnjih let načeloma sicer pozdravlja, opozarja pa, da je funkcionalna le pod pogojem, če je teren raven, če je preparacija snega kakovostna in če so proge postavljene simetrično. Na premierni tekmi v Cooper Mauntainu je snežilo in tudi teren je nekoliko 'visel'. Tekma je bila po Flandrovem mnenju na meji regularnosti. "Že jutri se vračam v domovino. Do začetka decembra, ko naj bi se v Italiji nadaljeval svetovni pokal, bom skušal opraviti dodatne izboljšave na opremi. Trenutno sem močan, zato bi bila velika škoda, če bi tekmi v Italiji zaradi pomanjkanja snega odpadli," po uspelih pripravah ugotavlja Flander.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.