Zimski športi

Bjoergnova zmagala v Lahtiju, Višnarjeva in Fabjanova do novih točk

Lahti, 04. 03. 2012 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Norvežanka Marit Bjoergen je zmagala na sprinterski preizkušnji v klasični tehniki za svetovni pokal v Lahtiju pred Rusinjo Julijo Ivanovo in Poljakinjo Justyno Kowalczyk, od Slovenk pa sta nove točke osvojili Katja Višnar za 11. mesto in Vesna Fabjan za 17.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Damjan Žibert

"Bilo je v redu. Pred tekmo nisem vedela, kaj naj pričakujem. Nisem vedela, kako sem pripravljena, ker mi zadnje tekme niso šle najboljše. Dva tedna sem se v miru pripravljala in sem zadovoljna, saj je to eden najtežjih klasičnih sprintov. V polfinalu sem bila že precej utrujena, vendar sem do takrat dobro tekla," je po doseženem 11. mestu povedala Katja Višnar in nadaljevala: "V kvalifikacijah in četrtfinalu sem se počutila dobro, v polfinalu sem kljub utrujenosti skušala teči s skupino, vendar sem kmalu videla, da sem utrujena, in sem težko tekla."

Sprintersko preizkušnjo v klasični tehniki v Lahtiju je dobila Norvežanka Marit Bjoergen, na drugem mestu je tekmo končala Julija Ivanova, tretja pa je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk. Poleg Višnarjeve si je nove točke svetovnega pokala pritekla še Vesna Fabjan, ki je tekmovanje končala na 17. mestu.

Izidi:

1. Marit Bjoergen (Nor)
2. Julija Ivanova (Rus)
3. Justyna Kowalczyk (Pol)
4. Maiken Caspersen Falla (Nor)
5. Kikkan Randall (ZDA)
11. Katja Višnar (Slo)
...
17. Vesna Fabjan (Slo)
31. Alenka Čebašek (Slo)
55. Barbara Jezeršek (Slo)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.