Zimski športi

Biatlonci kondicijo nabirali na Porečanki

Koper, 18. 06. 2012 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski biatlonski reprezentanti so opravili s kolesarsko preizkušnjo imenovano Porečanka. S kolesarskim treningom so nekoliko razbili naporen ritem priprav na novo tekmovalno leto.

Članica in člani biatlonske reprezentance so prekolesarili Porečanko oziroma Parenzano, kot se imenuje 123 kilometrov dolga kolesarska pot, ki vodi od Trsta v Italiji preko Kopra, Izole, Strunjana in Portoroža v Sloveniji, preko Buj in Motovuna do Poreča na hrvaški strani. "Vsi preživeli in vsi srečni," je na hitro povzel dogajanje glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec, ki je skupaj s Tejo Gregorin, Jakovom Fakom, Vasjo Rupnikom, Petrom Doklom in Simonom Kočevarjem prekolesaril traso nekdanje ozkotirne železniške proge, ki je vse do leta 1935 povezovala Trst in Poreč.

Biatlonci so monotonijo priprav razbijali z nastopom na kolesarski preizkušnji.
Biatlonci so monotonijo priprav razbijali z nastopom na kolesarski preizkušnji. FOTO:

"Nadaljujemo z bazičnimi treningi in kolesarjenje je vedno dobrodošlo v tem delu priprav. Za biatlonce je 4 ali 5 ur kolesarjenja relativno dolga tura, saj so naše najdaljše tekme dolge 50 minut, vendar poskušamo s takšnimi vložki še nekoliko popestriti monotone treninge na Pokljuki. Čeprav porečanke tokrat nismo prekolesarili v vsej dolžini, startali smo v Kopru, nas pošteno bolijo zadnjice, saj trasa na hrvaški strani v celoti poteka po makadamskih poteh,“ je dodal Velepec. V spremljevalnem vozilu sta za oskrbo kolesarjev skrbela strelski trener Tomaš Kos in fizioterapevt Mitja Račečič, ki sta imela precej lažje delo od preostalih, tudi zaradi le ene predrte zračnice. Andreja Mali in Klemen Bauer sta tokratne priprave izpustila zaradi že poprejšnjega dogovora s trenerjema, Janez Marič pa je imel v zadnjih dneh nekaj zobozdravstvenih težav.

Kolesarjenja po rodni Hrvaški je bil posebej vesel aktualni svetovni prvak Jakov Fak: "Super je bilo in mislim, da smo vsi skupaj s trenerjem uživali. Posebnih kriz ni bilo, saj smo tempo prilagajali izredni vročini, ki nas je spremljala. Takšne ture nam tudi tekmovalcem pridejo še kako prav, da razbijemo večletne rutinske sistemske treninge in nismo že poleti vsi zasičeni s pripravami. Na poti smo spoznavali lepote obeh držav in na ta način še dodatno bogatili naše znanje o izrednih naravnih in kulturnih zanimivostih. Ne imenujejo zaman Parenzane v vseh treh državah tudi Pot zdravja in prijateljstva."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vsevidi
18. 06. 2012 09.18
-2
Ne morš verjet. Celo fizioterapevta so mel s sabo. Tole progo je moja žena, ki sicer kolesari bolj tko "na kolo za zdravo telo", prekolesarla od začetka do konca v enem šusu, brez kakšnih večjih težav. Drugo leto gre pa še naš 11 letnik zraven in mislim, da jo bo tud z levo roko pospravil. Res neverjetni so tile naši športniki.
sloswiss
18. 06. 2012 10.37
+0
ja in če tvoja žena 120 km odpelje v 4 urah potem ....res svaka čast
tinetone
18. 06. 2012 12.17
+3
proga je, kot se za bivšo železnico spodbi, zelo ravna brez večjih vzponov in s specialko to ni noben problem v enem šusu...
chepps
18. 06. 2012 23.02
+1