Zimski športi

Na SP uvodna zmaga mešani štafeti Francije, Slovenija s skromno uvrstitvijo

Holmenkollen, 03. 03. 2016 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi preizkušnji svetovnega prvenstva v biatlonu so se pomerile mešane štafete. Zmagala je reprezentanca Francije pred Nemčijo in Norveško. Slovenska četverica je zasedla skromno 13. mesto z velikim časovnim zaostankom.

Na Norveškem se je začelo svetovno prvenstvo v biatlonu, prva preizkušnja je bila tekma mešanih štafet na 2x6 in 2x7,5 kilometrski razdalji. V konkurenci je bilo 25 reprezentanc, slovensko reprezentantanco je sestavljalal četverica Jakov Fak, Klemen Bauer, Teja Gregorin in Andreja Mali. Omenjena četverica je vrhunski uspeh dosegla leta 2012 na SP v Ruhrpoldingu, ko je osvojila srebrno odličje.

Prva se je na progo podala Andreja Mali, ki je na obeh streljanjih opravila brez napake, na menjavo pa je prišla kot 14. (zaostanek + 1:20.5), druga je bila na vrsti Teja Gregorin. Na prvem streljanju je imela eno popravo, na drugem v stoje pa kar tri, morala je v kazenski krog in na menjavo je prišla na 20. mestu (+2:49,8). V vodstvu so bile bile reprezentance Norveške, Nemčije in Francije z zelo majhnimi razlikami.

Tretji je bil na vrsti Klemen Bauer, ki je na prvem streljanju zadel vse tarče, na drugem pa je imel dve popravi. Predal je na 16. mestu (+3:07,2), zadnji iz štafete je bil na vrsti Jakov Fak. Na prvem streljanju je bil brezhiben, na drugem je imel eno popravo, na koncu je zasedel 13. mesto (+3:09,8).

Zlato je osvojila štafeta Francije, druga je bila mešana zasedba Nemčije, tretja pa Norveška.

Tomaš Kos, glavni trener slovenskih biatloncev, je za spletno stran SZS dejal: ''Vsi naši tekmovalci so pokazali zelo soliden nivo. Teja je imela s kazenskim krogom malo smole, ker tedaj dejansko ni storila napake, ampak je bil zadnji naboj pokvarjen in je bil ob proženju povsem drugačen zvok, naboj pa tako sploh ni dosegel tarče. Neprijetno je, da se je to zgodilo ravno na svetovnem prvenstvu. Na ta račun (s kazenskim krogom, op. p.) smo izgubili stik s srednjo skupino v kateri je prej tekla Teja. Če bi z njo ohranili kontakt, bi se lahko tekma za nas povsem drugače razpletla in bi bili najmanj dvanajsti.''

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
- mešana štafeta:
 1. Francija                1:14:01,0/0
(Anais Bescond, Marie Dorin Habert, Quentin Fillon Maillet, Martin Fourcade)
 2. Nemčija                 +     4,3/0
(Franziska Preuss, Franziska Hildebrand, Arnd Peiffer, Simon Schempp)
 3. Norveška                     14,4/0
(Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe, Tarjei Boe)
 4. Ukrajina                     29,8/0
 5. Avstrija                   1:07,1/0
 6. Češka                      1:23,3/0
 7. Rusija                     1:32,9/1
 8. Italija                    1:55,4/0
 9. Belorusija                 2:09,1/0
10. ZDA                        2:19,6/0
...
13. Slovenija                  3:09,8/1
(Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer, Jakov Fak)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.