Zimski športi

Berthold pred Söldnom: Ligetyja se ne bojimo, če ...

Sölden, 22. 10. 2013 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijska smučarska reprezentanca je pod pritiskom. Pred začetkom novega tekmovalnega leta vsi čakajo na zmago zadnjega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala Marcela Hirscherja. Bržkone bo imel vnovič največ dela s Tedom Ligetyjem.

Zadnji dve sezoni je Avstrijcem na veleslalomski uverturi v novo sezono načrte prekrižal Ted Ligety, ki je s superiorno vožnjo pometel s tekmeci. V taboru naših severnih sosedov se pred začetkom tekmovalnega leta s tem ne obremenjujejo, saj verjamejo, da je Marcel Hirscher sposoben letos v Söldnu poskrbeti za popolno avstrijsko veselje. Ne le on, tudi druga veleslalomista, ki sta že v lanski sezoni nekajkrat opozorila nase.

Se bo moral Marcel Hirscher tudi letos zadovoljiti z 2. mestom?
Se bo moral Marcel Hirscher tudi letos zadovoljiti z 2. mestom? FOTO: Damjan Žibert

V prvi vrsti Philipp Schörghofer in mladi Marcel Mathis. Vendar pa ne gre spregledati dejstva, da je Ligety prvi veleslalomist minule sezone in da je sam opravil z Avstrijci na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Predvsem je v imenu ZDA ugnal smučarsko deželo številka 1 na svetu. "Samo po številu zmag in gre za enega tekmovalca, ki mu je ime Ted Ligety. Številka 1 generalno gledano pripada nam,'' je v intervjuju za laola1 dejal trenerski šef Mathias Berthold, ki je še pred začetkom tekmovalnega leta skupaj s Hannesom Reicheltom sinoči gostoval v dobrodelni izdaji kviza Lepo je biti milijonar.

Po zabavnem vložku so njegove misli in misli tekmovalcev v popolnosti osredotočene na snežno strmino pod ledenikom Rettenbach. "Hirscher, Schörghofer in Mathis so fantje, ki lahko zmagajo, a videli bomo, kako se bo obnašala konkurenca. Sölden je nedvomno zelo pomembna tekma, ampak počakajmo na start. Zelo lepo je biti na vrhu že na samem začetku,'' je dodal Berthold, ki se zaveda, da ravno s strani Ligetyja preži največja nevarnost, ko gre za zmago na uvodni preizkušnji nove sezone.

Ne bojijo se Ligetyja
Številne pred začetkom novega tekmovalnega leta, v katerem naziv najboljšega alpinca minule sezone brani Ted Ligety, zanima, ali jih lahko Američan v njihovem Söldnu še enkrat deklasira. "To me ne zanima. Če bodo naši mladeniči dali vse od sebe, se Ligetyja ne bojim. Bolj morda Francoza Alexisa Pinturaulta. Nedvomno je Ted izjemen in ima brutalno smučarsko inteligenco. Počakajmo,'' je zaključil Berthold, ki se zaveda, da je dober začetek ključnega pomena za še boljše nadaljevanje tekmovalnega leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vaza1
22. 10. 2013 09.36
+16
Avstijci,.ne bojte se Ligetya , bojte se Flisarja....
monika je štor
22. 10. 2013 10.29
+6