Zimski športi

Bansko: Hirscherjeva napaka ni bila usodna

Bansko, 18. 02. 2012 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski smučarski šampion Marcel Hirscher je zmagovalec veleslalomske preizkušnje svetovnega pokala v Banskem. Edini slovenski predstavnik na tekmi Janez Jazbec je preizkušnjo končal na 18. mestu.

Moška smučarska karavana alpskih smučarjev se mudi v Bolgariji, v mestu Bansko, kjer so prireditelji navkljub sneženju in težavam z vidljivostjo  pod streho spravili veleslalomsko preizkušnjo. Odsotnost Hrvata Ivice Kostelića je odlično izkoristil Avstrijec Marcel Hirscher, ki si je z zmago privozil novih 100 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tirolec je sicer v prvem teku naredil veliko napako, ki ga je stala izdatne izgube časa, a to se mu na končnem dosežku, po odstopu Američana Teda Ligetyja, ni poznalo.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Reuters

Za debelo sekundo je namreč prehitel Italijana Massima Blardoneja, tretje mesto pa je osvojil Avstrijec Marcel Mathis. Omenjeni se je na zmagovalni oder prebil z ozadja, med drugim pa je bil v vodstvu tudi, ko se je po progi spustil edini slovenski udeleženec preizkušnje Janez Jazbec. Gorenjec je bil po prvem teku uvrščen na odlično 9. mesto, druga vožnja pa mu ni najbolj uspela, tako da se je moral ob koncu zadovoljiti z 18. mestom.

Glede na letošnje uvrstitve slovenskih specialistov za veleslalom je dosežek Jazbeca lepa popotnica pred naslednjimi preizkušnjami v omenjeni disciplini. 27-letnik je edine točke v svetovnem pokalu do tekme v Banskem osvojil leta 2009, ko je bil 21. v Val d'Isereu. "Začelo se je z zmago na evropskem pokalu, kjer je startal s temi smučkami, ki jih je nekako pripravil sem. Skupaj s serviserjem in firmo Elan so delali popravke na smučki in končno našli varianto, ki je zanj najbolj ugodna. Ti rezultati so verjetno tudi posledica tega, tako da smo optimistični za naprej, zgleda da bodo stvari šle," je po tekmi dejal glavni trener moške reprezentance Marko Jurjec.

Izidi:

1. Marcel Hirscher 2:25,35
2. Massimiliano Blardone 2:26,74
3. Marcel Mathis 2:26,81
4. Aksel Lund Svindal 2:27,03
5. Hannes Reichelt 2:27,25
...
18. Janez Jazbec 2:28,13
      Tim Jitloff - isti čas

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zavedenslovenc
18. 02. 2012 18.59
+5
Prve točke za naše v veleslalomu po dolgem času!!! Bravo Janez za 18 mesto!!!
kinggg333
18. 02. 2012 15.04
+0
hirscher lopov