Zimski športi

Američanka Sarah Schleper na domačem SP za Mehiko

Vail, 05. 07. 2014 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tri leta uradno tekmovalno upokojena ameriška alpska smučarka Sarah Schleper se je odločila odmrzniti svoj status ter se ponovno vrniti v karavano.

Američanka Sarah Schleper bo nastopila na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Vailu in Beaver Creeku. A na domačem prvenstvu ne bo branila barv ZDA, temveč bo tekmovala za Mehiko. Vail bo močno zastopan na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju februarja prihodnje leto, največji zvezdnici ameriškega tabora v ženski konkurenci Lindsey Vonn v hitrih disciplinah in Mikaela Shiffrin v tehničnih izhajata prav iz tega slikovitega koloradskega smučarskega središča oziroma sta na bližnjih smučiščih naredili prve zavoje. Tamkajšnji navijači pa bodo stiskali pesti za še eno poznano domačinko, Schleperjevo, ki je tekmovalno pot (prvič) končala na tekmi svetovnega pokala decembra 2011 v Lienzu. Kot je poročal časnik Denver Post, je Schleperjeva aprila letos uspešno končala postopek izredne naturalizacije ter je pridobila državljanstvo ameriške južne sosede na podlagi zakonske zveze z Mehičanom Federicom Gaxiolo de la Lamo, s katerim ima šestletnega sina Lasseja in 13 mesečno deklico Resi, ki je sicer dobila ime po ameriški slalomistki Resi Stiegler, tudi botri majhni deklici. Schleperjeva je ohranila ameriško državljanstvo, družinica pa poletja preživlja v mehiškem Los Cabosu, zime pa v Vailu.

Sarah Schleper se je pred tremi leti že poslovila, a si je očitno premislila.
Sarah Schleper se je pred tremi leti že poslovila, a si je očitno premislila. FOTO: Reuters

"Sama bom poskrbela za vse treninge, najela bom trenerje, saj se mi za nastop v mehiško ekipo ne bo treba kvalificirati," je dejala mamica, ki bo skušala na prvenstvu doma v Vailu pustiti poseben pečat. Tekmovalka je v svetovnem pokalu štirikrat stala na stopničkah, enkrat pa je zmagala na slalomu marca 2005 v švicarskem Lenzerheideju. Na olimpijskih igrah ali svetovnih prvenstvih ni izpolnila velike želje osvojiti kolajno. "Na svetovnem prvenstvu bom bržkone tekmovala le v veleslalomu, v katerem mislim, da imam več možnosti kot v slalomu. Glede na to, da se bom posvetila le eni disciplini, mislim, da bom bližje uspehu, kajti slalom kot zelo hitra disciplina je veliko težji za tako stare tekmovalke, kot sem jaz. Zavedam se svojih pomanjkljivosti in dejstva, da nisem več tako hitra pri vijuganju med količki, pri veleslalomu pa imam kar dobre občutke, tudi na podlagi izkušenj, ki mi bodo prišle še kako prav," je še dejala. Schleperjeva bo tekmovalno formo za edino tekmo na svetovnem prvenstvu nabirala tudi z udeležbo na veleslalomskih tekmah v svetovnem pokalu. Zanesljivo bo nastopila na veleslalomu v Aspnu 29. novembra. Schleperjeva je želela za Mehiko tekmovati že na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, vendar pa mehiškega državljanstva ni dobila tako hitro, kot si je zamislila, saj se je njena vloga zataknila v kolesju mehiške birokracije. Aprila pa jo je presenetil e-mail, da je njena vloga odobrena. "Bili smo tako veseli, da smo v Vailu pripravili manjšo zabavo," je še dejala. Maja je dobila še mehiški potni list, njeni želji tekmovati za Mehiko pa sta prižgali luč še obe zvezi, ameriška in mednarodna Fis.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Rajh 1
07. 07. 2014 12.06
+15
Zakaj pa ni naslov v stilu 24.kur. "Sarah pokazala spodnje hlačke!"?
Bojan Rajh 1
07. 07. 2014 12.08
+8
Drugače pa: "Go, Sarah!" Zmeraj mi je bila simpatična športnica!
4krogci
08. 07. 2014 18.59
+4
Blokov?an
05. 07. 2014 17.02
+13
Hahahahahahaha, si predstavljate potem to,da za sabo pusti obe rojakinji. Ob prebiranju tegale članka mi je tole najprej prišlo na misel. Uf, kak direndaj bi nastal... :D
Mitutoyo
07. 07. 2014 13.51
-5
bi bilo boljše ,da te za TM skrbi kot pa za obe njeni rojakinji !!
Le vkup uboga gmajna
08. 07. 2014 13.17
+2
4krogci
08. 07. 2014 19.14
+4
Ja sam res kdo je TM ?? Verjetno kakšna nepomembna oseba/žival/predmet al kako??