Zimski športi

Alpinci preslišali opozorilne signale

Ljubljana, 21. 11. 2014 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Alpski smučarji niso tisti, ki pretirano trošijo denar, ki ga kronično primankuje Smučarski zvezi Slovenije. Tako zatrjuje šef alpskih disciplin Dušan Gorišek. Na drugi strani direktor SZS Jurij Žurej poudarja, da so alpince sproti opozarjali o pretirani porabi, zaradi katere je za sezono ostalo le še 150 tisoč evrov.

Alpski smučarji niso tisti, ki pretirano trošijo denar, ki ga kronično primankuje Smučarski zvezi Slovenije. Tako zatrjuje šef alpskih disciplin Dušan Gorišek. Na drugi strani direktor SZS Jurij Žurej poudarja, da so alpince sproti opozarjali o pretirani porabi, zaradi katere je za sezono ostalo le še 150 tisoč evrov.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cilpah
22. 11. 2014 16.34
+4
Jaz takole recem kradlo in se krade vodstvo to je edini razlog. Da so porabili skoraj milijon v samih pripravah ne verjamem kot tudi ne da imajo se samo 150 tisoc na razpolago do konca sezone. Sramota koliko so pokradli v vseh teh letih krivi so pa smucarji. Ne recem,da so nekateri kot rekreacijski smucarji ampak vendarle niso krivi tekmovalci. Mateja Svet je ze takrat povedala svoje in odsla iz bele karavane ker je vedela kaj in kako!!! Jahte,luksuzne hise,avtomobili...itd!!! Sicer pa kako naj dobijo pokrovitelje ce so nase firme vse prodane. Szs laz na laz kupcek na kupcek pa smo tle kjer smo!!! Smucarija je drag sport vendar ce bi se delalo posteno,in bi bili posteni in sposobni ljudje na pravem mestu se to ne bi dogajalo. Lp
adadaa
23. 11. 2014 15.25
-3
Ni šlo za priprave, za to ne gre 900.000 eurov, ampak za pogodbe s trenerji itd... Kaj tuje firme ne sponzorirajo, seveda sponzorirajo, povsod po svetu; toda profesionalce- od česa pa živi Mazetka, seveda pa slovenskih rekreativcev ne bi fiannciral noben tuj lastnik ; kakšnih 900.000 tisoč; za take rekreativce kot so naši za začetek morda 300.000; ostalo potem ko bo kaj učinka. Marketinškega, saj sponzoriranje je vendar povezano s prodajo iuzdelkov, storitev spponzorskega podjetja, ne pa po jugoslovansko. Kučan iz ZK reče drugemu članu ZK, recimo kakemu Bobincu. Če želiš ostati direktor Gorenja boš dal denar in sicer toliko tja in pika. In denar se pere, Gorenje životari, živel socializem in tovariš Kučan.
flum
22. 11. 2014 15.52
+4
Tole kar delajo vrli na SZS šele dobr odslikava stanje duha v tem nekdaj elitnem športu v SloJugi. Stvari so se lotili reševat ljudje, ki se ne spoznajo na ta šport in so tudi sicer dvomljivega slovesa. Vseeno se mi tekmovalke in tekmovalci smilijo, ki po vseh poletnih pripravah izvejo takorekoč pred tekmo, da je z njihovim športom konec v Sloveniji. Amen
Viejo cabron
22. 11. 2014 13.56
+10
Kdo ima uspehe naj dobi denar. V kolikor si v alpskem športu postaviš cilj doseči mesto od 30. navzgor potem raje pojdi na rekreacijsko smučanje. Vsaj 4. - 5. uvrstitve v sezoni pod 20. mestom so lahko razlog, da ostajaš v prvi ekipi, vse ostalo pa je kot nogomet na Farskih Otokih: dopoldan služba - popoldan trening, in pika. Samo ne služba v policiji in vojski!!
vaza1
22. 11. 2014 11.55
+8
Čisto v redu je tokrat povedal Žurej - preslabo so planirali samoprispevke. Taki, kot so Ilka Štuhec, mogoče še Martin Čater, ki so od predlani na lani naredili velik preskok, bi morali biti zastojn. Tisti, ki niso naredili nekega napredka, kot so Kosi, Perko, Šporn, Ferkova, Lavtarjeva, bi morali svoje stroške nosit v celoti, imeli bi samo plačane trenerje in serviserje. Skube in Kirner pa bi morala biti 100% samoplačnika, kot privat ekipa s svojim trenerjem, svojim serviserjem, svojim kombijem, si sama plačat letalske karte ipd..., edino bi imela pravico nastopov na svetovnem pokalu. Ne pa da jima SZS plačuje trenerja oz. ves servis, ki ga rabita.
Kr en tm
22. 11. 2014 11.20
+4
itak da niso posamezni smučarji krivi. Krivi so funkcionarji ki se šlepajo na SZS in vlečejo plače in sejnine in dnevnice in podobne piškotke.
volos
22. 11. 2014 09.56
+5
vse se vrti okoli prevelikega dnarja
hotchilipoper
22. 11. 2014 08.12
+5
Konec je časov podarim dobim
.jest
21. 11. 2014 21.23
+10
Alpske smučarje so opozarjali o pretirani porabi. Ali so podpisovali naročilnice smučarji ali trenerji, ali kakšni drugi pooblaščeni na smučarski zvezi? Če so imeli pooblastila smučarji potem zaprite zvezo in se vodilni kar sami prijavite za priznanje odgovornosti o netransparentnem trošenju sredstev zveze.