Šport

Zagorac zapustil reprezentanco

Ljubljana, 25. 07. 2007 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Željko Zagorac, 26-letni košarkar, je nenadoma odpovedal sodelovanje v košarkarski reprezentanci.

Željko je 'dal košarico' KZS
Željko je 'dal košarico' KZS FOTO: KZS

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, je Zagorac, ki se je v Zrečah od sobote do torka udeležil uvodnega dela priprav reprezentance, v torek nekaj pred polnočjo poklical direktorja slovenskih reprezentanc Toneta Krumpa in ga obvestil, da zavoljo namere podpisa pogodbe z novim klubom odpoveduje sodelovanje.

V strokovnem štabu reprezentance so zaradi načina odpovedi sodelovanje zgroženi, zaradi česar Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) še razmišlja o nadaljnjih ukrepih. "Čeprav mi je Željko Zagorac junija zagotovil, da si želi sodelovati na pripravah in nastopiti na septembrskem evropskem prvenstvu, zaradi česar sem mu dal prednost pred nekaterimi drugimi igralci, sta me v sredo zjutraj pred potjo v Azijo kot strela z jasnega presenetila telefonska klica Toneta Krumpa in nato še Željka Zagorca. Sam sem bil začuden nad njegovo odločitvijo, saj z zavarovanjem njegove pogodbe ni bilo težav, poleg vloge, ki sem mu jo imel namen dati, pa ni dajal vtisa, da mu na pripravah v Zrečah kaj ni všeč," je na letališču v Frankfurtu ob čakanju na let proti Kitajski, kjer slovensko reprezentanco med 28. julijem in 2. avgustom čaka Stankovičev pokal, povedal selektor Aleš Pipan.

Pipan mora najti ustrezno zamenjavo za Zagorca
Pipan mora najti ustrezno zamenjavo za Zagorca FOTO: POP TV

Vodstvo KZS bo skupaj s strokovnim štabom izbrane vrste razmislilo o nastalem položaju, morebitnih ukrepih proti igralcu in Zagorčevemu novemu delodajalcu, selektor Aleš Pipan pa bo do konca tedna sprejel odločitev o tem, kako zakrpati nastalo vrzel v moštvu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
25. 07. 2007 22.58
-1
Takim bi vzel državljanstvo!
nutrispirit
25. 07. 2007 22.41
košarka v sloveniji gre vedno bolj navzdol. saj noben noče več igrat za reprezentanco. če bi se igralci razumeli in zaigrali vsi najboljši, takrat verjamem da bi bili lahko svetovni prvaki. tako pa se ne razumejo in zagoraca popolnoma razumem za to potezo. trenerjev pa itak nimamo
p0mijek
25. 07. 2007 19.03
kak to misliš ˝naš˝? pa sej v slovenskem športu ni slovencev! medtem ko braća balkanci igrajo za slovenijo slovenci se nažirajo do onemoglosti in jim je problem že v službo iti! hvala bogu da ne špila za slovenijo, sej bi mu tržna vrednost padla, kak zadnja leta špila slovenska reprezentanca v bilo kirem športu
lalala3@email.si
25. 07. 2007 18.41
Izdajalec smrdljivi... takim bi bilo treba za kazen vzeti drzavljanstvo; glede na ime pa verjetni itak ni nas.
GSG-9
25. 07. 2007 18.25
Kdo sploh je Zagorac?????
Ciril Jazbec
25. 07. 2007 18.23