WFC

FOTO in VIDEO: Fabjan postavil piko na i tivolskemu spektaklu

Ljubljana, 20. 12. 2009 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Miran Fabjan je v borbi večera z nokavtom v drugi rundi ugnal Italijana Evana Valeriija. Zmage sta zabeležila tudi preostala slovenska predstavnika Ivan Budimir in Marko Drmonjič. Brunu Carvalhu pas prvaka.

Pred polno Halo Tivoli se je odvil najuspešnejši Word Freefight Challenge doslej. Navdušenci borilnih veščin so bili priča desetim izjemno zanimivim borbam, dvorana pa je eksplodirala, ko je v zadnji borbi Miran Fabjan v drugi rundi z nokavtom odpravil Italijana Evana Valeriija. “Danes je izgledalo lahko, zaradi tega, ker trdo delamo v telovadnici. Držimo se načela: treniraj trdo, bori se lahko. Trenutno nenehno napredujem. To je najboljše obdobje mojega življenja. Če bo šlo tako dalje še naslednji dve leti, me ne bo ustavil nihče,” je po uspešni borbi od sreče žarel 'King of Slovenija', ki ga je bilo skoraj nemogoče strgati iz prijema zvestih navijačev.

Miran Fabjan je dobil še sedmo zaporedno borbo v tem letu.
Miran Fabjan je dobil še sedmo zaporedno borbo v tem letu. FOTO: Damjan Žibert

Uspešen slovenski večer sta z zmagami zaokrožila še Marko Drmonjič in Ivan Budimir. Drmonjič, ki se je edini izmed naših predstavnikov boril po pravilih MMA (Mixed Martial Arts), je premagal brazilskega mojstra ju-jitsa Alana Carlosa. Neumorni član kluba MMA Ljubljana se je uspel pobrati po izgubljeni prvi rundi ter tehtnico prevesiti v svojo korist. "V prvi rundi sem se znašel v težavah, a sem borbo do konca oddelal samozavestno in to se mi je splačalo. Če se nasprotnik v drugi rundi ne bi uspel zvleči do vrvi, bi lahko že takrat končal borbo," je po 15 minutah borbe na nož povedal Drmonjič.

Budimir si je z zmago nad Srdjanom Špirkom priboril mesto prvega Fabjanovega izivalca. Tako kot v Drmonjičevem primeru je tudi tukaj odločala sodniška odločitev, ki je bila v korist slovenskega borca. "Izredno sem izmučen. To je moja prva zmaga v K-1 in to proti šampionu. Koliko naslovov je osvojil Špirk niti sam ne vem. Imel sem veliko sreče, veliko sem treniral. Ko sem dobil par udarcev, sem izgubil voljo in bi najraje odvrgel rokavice, a občinstvo me je poneslo ob vsakem udarcu. Tako sem iz sebe uspel izstisniti maksimum," je dejal vidno izčrpani Budimir, ki bo marca poskušal Fabjanu odvzeti šampionski pas.

Trenutek odločitve, ko je Bruno Carvalho z davljenjem ugnal Jeana Lenoguea.
Trenutek odločitve, ko je Bruno Carvalho z davljenjem ugnal Jeana Lenoguea. FOTO: Damjan Žibert

Sicer pa si je naslov prvaka WFC po pravilih MMA v srednjetežki kategoriji priboril Bruno Carvalho, ki je v borbi preobratov ugnal Jeana Lenoguea. Brazilec je slavil z davljenjem sredi zadnje runde. "Trenutno poskušam zbrati misli. Ne zavedam se še točno, kaj mi je uspelo. Vse skupaj je zelo lepo. Predvsem zaradi mojega znanja ju-jitsa mi je uspela dobra predstava. Sedaj me čaka branjenje naslova, saj nisi pravi prvak, dokler naslova ne ubraniš," je z nasmeškom na obrazu in s pasom prvaka okoli pasu povedal Carvalho, upravičeno razočaran pa je bil na drugi strani Lenougue, ki je do nesrečnega trenutka v zadnji rudni prevladoval v ringu: "Mislim, da sem prikazal dobro borbo. V zadnji rundi sem naredil napako, ki me je stala naslova prvaka."

Izidi:

1. borba, MMA 3 × 5 minut, velterska kategorija
Yannis Jacquet (Francija) – Jetmir Emruli (Albanija)
Emruli je dvoboj dobil po točkah.

2. borba, MMA 3 × 5 minut, velterska kategorija
Ivan Musardo (Italija) – Dorian Pridal (Avstrija)
Musardo je borbo dobil s tehničnim nokavtom.

3. borba, MMA 3 × 5 minut, srednjetežka kategorija
Pascal Krauss (Nemčija) – Srdjan Sekulić (Srbija)
Nemec je borbo dobil s tehničnim nokavtom.

4. borba, K-1 3 × 3 minute, težka kategorija
Grigor Aschugbabjan (Armenija) – Muamer Tufekčić (Bosna in Hercegovina)
Tufekčić je borbo dobil po točkah.

5. borba, MMA 3 × 5 minut, srednjetežka kategorija
Alan Carlos (Brazilija) – Marko Drmonjič (Slovenija)
Drmonjič je zmagal po sodniški odločitvi.

6. borba, MMA 3 × 5 minut, poltežka kategorija
Dino Kusić (Hrvaška) – Aleksandar Radosavljević (Srbija)
Po sodniški odločitvi je slavil Radosavljević.

7. borba, MMA 3 × 5 minut, težka kategorija
Andreas Kraniotakes (Grčija) – Nandor Guelmino (Avstrija)
Grk je borbo dobil s tehničnim nokavtom.

8. borba, K-1 3 × 3 minute, srednjetežka kategorija
Srdjan Špirk (Hrvaška) – Ivan Budimir (Slovenija)
Budimir je dvoboj dobil po točkah.

9. borba, MMA 3 × 5 minut, srednjetežka kategorija
Bruno Carvalho (Brazilija) – Jean Lenogue (Francija)
Carvalho je s tehničnim nokavtom osvojil svetovni naslov WFC.

10. borba, K-1 3 × 3 minute, srednjetežka kategorija
Evan Valerii (Italija) – Miran Fabjan (Slovenija)
Fabjan je borbo dobil z tehničnim nokavtom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (648)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IVOR
23. 12. 2009 13.40
"bizzy.maufaka20.12.2009, 22:270 In kaj zdej če je tip samovšečen, sj morš bit fora je da morš znat bit samovšečen...ne morš bit z tako govorico iz kota: šje pjet sjekund!" to je vipavsko ne pa z Branika, mali, ne poznaš narečij. Miran ne govori vipavskega niti nihče v njegovem kotu - trener Grilanc je s Trsta, pomočnik trener Saita je iz Vidma, Kos je s Krasa. Nihče od njih ne govori tako. Slabo slišiš fante!!! "ne morš bit Z tako govorico" namreč s tvojo govorico in pisavo jaz ne bi bil prav nič samovšečen.
IVOR
23. 12. 2009 13.30
"JohnDoe66620.12.2009, 22:49-1 kakorkoli ze, vsi smo navijali za fabijana, ampak s to borbo si ni mogel narediti vecje antireklame. zase vem da nikol vec ne gledam teh slovenskih wfc-jev. za prave ljubitelje fighta obstaja OCTAGON, ne pa to sranje." Zanima me, kdo je tvoj trener in kdo je tvoj idol. Sumim, da je nekje proti Brežicam, ha??!! A bi govoril drugač, ko bi aprilski WFC se drugače iztekel, ha John??? Tudi OCTAGON ni zrastel v to, kar je danes kar čez noč, ali pač. Je pa super, da so taki "eventi", tako lahko kdor posoja ringe na primer nekaj tudi zasluži. Dobro je za marsikoga.
KOSEC666
21. 12. 2009 16.21
Ma vi niste normalni no...Kaksna podkuplena borba lepo vas prosm...Mislm da bi trenutno vsak borec doživel kaj takega če bi stal tamle namesto tega Italijana proti Miranu...Miran je res izpilu tehniko in verjamem da jo še bo...na prvem mestu sta pa itak srčnost in njegova trda brada :) Tkole bom reku pač je imel Italijan nesrečo oz. srečo da se je lahko tepu z bodočim evropskim ali pa mogoče celo svetovnim prvakom( ne vem točno v kakšni različici in kategoriji)....Miran je dečko na mestu in se 100% ne važi s tem...Normalno pa je da se ti po tokih treningih in uspešnih borbah dviguje samozavest....MIRAN ŠE ENKRAT ČESTITKE!!
elzan
21. 12. 2009 15.49
cicaDraza
21. 12. 2009 14.28
ja bi raje stresu tisto ki je nesla table mad rundah :)
Krematorij
21. 12. 2009 13.58
5. borba, MMA 3 × 5 minut, srednjetežka kategorija Alan Carlos (Brazilija) – Marko Drmonjič (Slovenija) Kot bi se tepla 2 ventilatorja...:)
boxi
21. 12. 2009 13.54
Podn od športa...
enkove
21. 12. 2009 13.29
Borbe so bile čisti dolgčas.
brus
21. 12. 2009 13.18
vi ste zmesani, mater kaksni komentarji. vse zmenjeno? zakaj? komu sploh to koristi? dejte malo razmisljat z glavo, ne samo nabijat v tri krasne, tukej ni stav, ni velikih denarcev zaradi katerih bi kdo prifitiral, pr vsakem boju se gre za to da bi izgledal cimbolje, da bi naslednjic prislo se vec ljudi. Obicne ovce, en prbije da je zmenjeno in zadej vsi blejajo isto lol. ce vam ta scena ni vsec, pac ne gledat, ce ste tako ozkogledni da v tem ne vidite sporta, ne morem pomagat, verjamem da ne vsi vidijo lepote v tem, tko kot je js ne vidim v nogometu naprimer, zaradi tega pa nebom pljuval cez vse. glede nivoja tekem je pa tko, to je slovenska organizacija, nismo amerika, nemores povabit borca katerega placilo znasa toliko kot celoten proracun dogodka, kje ste ze to vidli? kljub temu da niso sodelovali najboljsi svetovni borci, je event bil soliden, zelo lepo je videt da se pri nas tudi v borilstvu zadeve pomikajo naprej :)
Krematorij
21. 12. 2009 12.21
Bravo fantje za uspeha v špotu kakega ste si pač izbrali. Boj Marka Drmonjiča je pa roko na srce izgledal kot kak babji ravs. GROZNA "tehnika velikih mojstrov"
jerry.uros
21. 12. 2009 12.19
to zame sploh ni šport, to je mesarsko klanje!
Damjan Zloba
21. 12. 2009 12.01
bravo fabijan ti si resnicno pravi borec
ACEG
21. 12. 2009 11.23
Aha!Prostora ni, če poveš svoje mnenje o tem " športu ".
ACEG
21. 12. 2009 10.42
Kaj? Ali ni več prostora za komentarje?
sonce50
21. 12. 2009 09.45
BRAVO BOS!!!!
janko2
21. 12. 2009 09.40
Naj mi nekdo objasni kako se delijo teli pasovi, ker se mi zdi da ga ima že vsak drugi...Drugače pa toliko lepih športov obstaja, tole pa...
s_love_nija
21. 12. 2009 09.11
to je vse igrano
saigon
21. 12. 2009 08.13
prvi na vasi .... aja pa še tole zbiranje nasprotnikov pa prirejanje s kom se bo kdo boril da bo dobro izpadlo to je čist mem.... wfc je v svetovnem merilu nepomembna organizacija tko da govort o enih prvakih je kr neki
CKKPJ_Milko
21. 12. 2009 07.25
Miran Fabjan je v borbi večera z NOKAVTOM.... Slovenščina ne pozna sistema piši kao govoriš....
pinkyy16
21. 12. 2009 06.15
Brcanje, davljenje..temu se reče šport??????