WFC

V ljubljanskem ringu Hun proti Špartancu

Ljubljana, 09. 12. 2009 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ena izmed poslastic borilnega spektakla WFC, ki se bo 20. decembra odvijal v Hali Tivoli, bo spopad med Nandorjem Guelminom 'Hunom' in Andreasom Kraniotakesom 'Špartancem'.

Kdo bo v WFC ringu uspešnejši? Nandor Guelmino ...
Kdo bo v WFC ringu uspešnejši? Nandor Guelmino ... FOTO: WFC

"Pri nasprotniku bom uveljavil svojo voljo in svojo igro," Nandor Guelmino je pred dvobojem odločen 'Hun', ki dodaja: "Ne glede na to, ali bom stal na nogah ali ležal na tleh, pritisnil bom nanj in na koncu borbe bom zmagoslavno dvignil roke v zrak!" Njegov nasprotnik Andreas Kraniotakes se zaveda, da v boju ni favorit, a presenečenja so v borilnih športih nekaj povsem vsakdanjega. "Nandor je zelo spreten nasprotnik in vesel sem, da bom lahko preizkusil svoje spretnosti proti tako izkušenemu borcu. Vem, da v tej borbi nisem favorit, vendar pa tudi kralj Leonidas in njegovih 300 vojakov v bitki pri Termopilah niso bili favoriti za zmago!" je pred dvobojem povedal Grk, ki ga v ringu poznajo pod imenom Big Daddy.

Sedemindvajsetletni potomec grškega očeta in nemške matere za svoj mednarodni debi zelo trdo trenira: "Priprave so v polnem teku in prepričan sem, da tudi Nandor ničesar ne prepušča naključju. Moja trenerja Tarik Ettaous in Jens Mewisen me spodbujata bolj kot kadar koli prej, zato bom 20. decembra odlično pripravljen." Guelmino pa medtem kot svojo največjo motivacijo navaja izgubljen dvoboj proti enemu izmed velikanov borilnih športov, Semmyju Schiltu. "Borba proti Semmyju Schiltu me je veliko naučila o borbi. Videl sem, da je zelo pomembno, da ne pustim nasprotniku, da me skuša zavesti, ampak da moram ves čas obdržati nadzor nad umom in telesom. Proti Semu sem se boril preveč divje. Zdaj vem, da moram v borbi obdržati mirno glavo," razloži 33-letni borec, ki živi na Dunaju.

... ali Andreas Kraniotakes?
... ali Andreas Kraniotakes? FOTO: WFC

Torej, ko se prah poleže in dim razkadi, kdo bo zadnji mož, ki bo še stal na nogah? Ali bo to 'Hun', ki je iz taekwon do borca in težkega atleta postal umetnik mešanih borilnih veščin? Ali bo to 'Big Daddy', ki ima korenine v judu, vendar je v zadnjih šestih letih treniral tudi tajski boks in druge načine borbe, kjer je potrebno nadvladati nasprotnika? Nekaj je jasno: V WFC ringu bo skupaj treščilo več kot 220 kilogramov žive teže in nekdo bo končal nezavesten! Ne zamudite te ekstravagance v težki kategoriji in si na eventim.si ter na vseh prodajnih mestih v Ljubljani zagotovite vstopnico že danes!

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User446122
10. 12. 2009 00.37
Men se že zdej slince cedijo :-)
Foen
09. 12. 2009 09.56
nej prideta raj artur pa salome na ponovitev fajta iz kmetije.