WFC

Strasti v ringu bo brzdal Anglež

Ljubljana, 10. 12. 2009 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodnik v ringu na WFC spektaklu 20. decembra bo Grant Waterman ( Anglija). Sodniki izven ringa bodo Jan Großöhmigen (Nemčija), Orhan Demirbilek (Turčija), Franco de Leonardis (Španija).

Grant Waterman
Grant Waterman FOTO: WFC
Grant Waterman je nedvomno najbolj znan, najbolj spoštovan in najaktivnejši sodnik za MMA (mešane borilne veščine) v Evropi. Grant je rade volje zaupal oboževalcem borilnih športov nekaj podrobnosti o sebi.

Pozdravljeni, ljubitelji WFC!

Moje ime je Grant Waterman, prihajam iz Portsmoutha v Veliki Britaniji. Imam čast (in veliko odgovornost) soditi na turnirju World Freefight Challenge. Če je kdo že spremljal turnirje MMA v Britaniji v živo ali po televiziji, me je verjetno že opazil med sodniki. Sedaj sem v vlogi sodnika na okoli 30 do 40 turnirjih na leto, če štejem samo tiste v Veliki Britaniji. Naštejem lahko veliko borcev, s katerimi sem bil v kletki ali v ringu: Anderson Silva, Babalu, Mike Bisping, Butterbeen, Tank Abbott, Melvin Manhoef in še mnogo drugih. Promoviram tudi majhen turnir v Britaniji, ki je veliko pripomogel k prepoznavnosti nekaterih današnjih zvezdnikov, kot so Dan Hardy, Brad Picket, Paul Dayley in drugi.

Waterman na borbi Grega Tonyja in Francoisa Bothe
Waterman na borbi Grega Tonyja in Francoisa Bothe FOTO: WFC

Težko najdem toliko časa za trening, kot bi si želel, še vedno pa imam željo in še vedno razmišljam o borbah, čeprav jih imam že 41. V mlajših letih sem tekmoval v boksanju, kick-boxu, sambu, BBJ ter nekaterih tradicionalnih borilnih veščinah. Resnično razumem, kako lahko strah pred dvobojem borca ohromi; sedaj imam veliko znanja o športni psihologiji ter borcem nudim nasvete za izboljšanje psihološke pripravljenosti. Borilne veščine so kot glavni junak v filmu Highlander – če izgubite glavo, izgubite vse. To znanje mi je veliko pomagalo, ko sem treniral v posebnih enotah kraljevih marincev. Bil sem najboljši na urjenju in prejel sem nagrado za odločnost. Zadnjih 15 let delam v industriji varovanja, toda sedaj ima prednost MMA.

Kadar se ne ukvarjam z borilnimi športi, se vozim z motornim kolesom, trenutno imam motor suzuki TL1000S. Imel sem tudi že nekaj harleyjev, buellov in drugih znamk. Obožujem tudi deskanje na snegu, gore in naravo; svojega sina sem že pri sedmih letih naučil deskati. Večino svojega prostega časa preživiva skupaj in pri 10 letih že kaže velik talent za nogomet. V svetu borb imam sloves strokovno podkovanega in pravičnega sodnika. Upam, da bom lahko pomagal turnirju WFC uresničiti svoj potencial in povečati prepoznavnost, saj je eden izmed najatraktivnejših spektaklov v svetu borilnega športa.

Še nekaj. ALI STE PRIPRAVLJENI?!?

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.