Nogomet

VIDEO: Odrivanje se je hitro sprevrglo v resen pretep

San Jose, 13. 08. 2015 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paulo Wanchope, sedaj že nekdanji selektor reprezentance Kostarike, se je na tekmi svojih rojakov do 23 let znašel v pretepu. Na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre proti Panami ga je ena iz med sodniških odločitev tako zmotila, da se je odločil, da bo kar s pestmi obračunal z vsemi, ki so mu stali na poti.

Nekdanji napadalec Manchester Cityja, West Ham Uniteda, Derby Countyja in Malage, 39-letni Paulo Cesar Wanchope, si je na ogledu tekme med reprezentancama Paname in Kostarike do 23 let privoščil nesprejemljivo potezo, ko je s pestmi obračunal z nekom iz tribune. Selektorja naj bi razjezilo to, da ni smel stopiti na igrišče in se pogovoriti s sodnikom tekme, ki naj bi napravil nekaj sumljivih odločitev. Na posnetku ni bilo jasno razvidno, ali je napadel varnostnika ali zgolj gledalca. So pa, ko sta si oba akterja 'podelila' nekaj udarcev, hitro prišli varnostniki oziroma policaji in razgreteža odstranili iz prizorišča.

Ker je takšno vedenje popolnoma nesprejemljivo, še posebej na tekmi mladih upov, ki imajo nekdaj odličnega napadalca za vzornika, je Wanchope po dogodku odstopil z mesta selektorja članske reprezentance. Že tako je bil pod velikim pritiskom zaradi slabih rezultatov na pred kratkim končanem Zlatem Pokalu, kjer je Kostarika izpadla v četrtfinalu proti Mehiki. "Danes smo imeli odprt in iskren pogovor s Paulom Wancheopom. Prišli smo do skupnega zaključka. Paulo je podal odstopno izjavo, ne želi biti več selektor Kostarike. Mi smo to odločitev sprejeli", so pojasnili na tamkajšnji nogometni zvezi.

Paulo Wanchope kot selektor.
Paulo Wanchope kot selektor. FOTO: Reuters

Wanchope se je skesal in opravičil vsem, ki so to videli oziroma je na njih ta dogodek vplival.
"Tisočkrat oprosti celotni Panami za ta incident, prav tako bi se rad opravičil celotni Kostariki. Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo. Vedno sem se skušal obnašati na način, da bi v dobri luči prikazoval svojo državo. Vsi smo zgolj ljudje, vendar jaz sem tokrat odreagiral narobe. Poizkušal sem stopiti na igrišče, a nisem imel dostopa. Poizkušal sem na silo odpreti vrata, na kar me je nekdo porinil od zadaj. In potem je bila moja reakcija, da sem ga porinil nazaj, kar ste lahko videli sami na posnetku", je povedal Paulo Wanchope.

Zaenkrat še ni znano, ali sedaj že nekdanjega selektorja čaka tudi kakšna denarna kazen s strani katerega izmed pristojnih organov. Bo pa zagotovo nekdanji napadalec težje našel novo zaposlitev s to črno piko na njegovem življenjepisu.

Ni pa to edini dogodek iz tega dela sveta. Malo po Zlatem pokalu, ki ga je osvojila Mehika, je tudi njen selektor, Miguel Herrera, moral odstopiti, ker je fizično napadel novinarja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marcel124
14. 08. 2015 14.18
To se pri nas v kulturni sloveniji pa ne dogaja sploh.
infostriker
14. 08. 2015 01.38
+5
Tole glede teh reklam pred video posnetki .... če vi mislite, da kdo to s.r.a.n.j.e. gleda, se pošteno motite!
JanezBos.
13. 08. 2015 14.21
+2
Pa tega varnostnika bi pri nas vtaknili v ječo za 30let saj pri nas lahko uporabljaš samo strokovne prijeme:)
Ferdo Crni
13. 08. 2015 13.30
+7
Z vsemi????????? Kolikor se vidi je nastopil pretep med dvema vpletenima. O čem torej govori podnaslov?