Šport

Vaterpolsko darilo Sloveniji

Ljubljana, 02. 10. 2007 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Vaterpolski prvak Olimpija bo gostil drugi del kvalifikacij za Ligo prvakov, in sicer gre za predtekmovalno skupino D.

Slovenski vaterpolo je končno dobil potrditev dobrega dela krovne organizacije. Mednarodna plavalna zveza LEN, s sedežem v Italiji, je slovenskemu državnemu prvaku Olimpiji, zaupala organizacijo drugega predkroga Lige prvakov, ki bo potekal od 11. do 14. oktobra.

Vaterpolisti ljubljanske Olimpije bodo gostili drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov (11. do 14. oktobra).
Vaterpolisti ljubljanske Olimpije bodo gostili drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov (11. do 14. oktobra). FOTO: Reuters

Ljubljančani so korak v drugi del ustvarili z dvema zmagama na kvalifikacijah v Lizboni, sedaj pa se bodo skušali slovenski javnosti predstaviti kot kompakten kolektiv, tudi proti bolj renomiranim nasprotnikom. Varovanci Rečana Željka Tonkovića - Tacija se bodo pomerili s tekmeci, ki imajo številne izkušnje z evropskih tekmovanj. V slovenski prestolnici bodo namreč igrali pirejski Ethnikos, Natacio Terrassa iz Španije, Primorac iz Črne gore, berlinski Spandau 04 in novosadska Vojvodina.

Ljubljančani se bodo v drugem delu kvalifikacij za nastop v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju pomerili z Ethnikosom iz Pireja, špansko Natacio Terrassa, črnogorski Primorac, berlinski Spandau 04 in novosadska Vojvodina.

Vse lepo in prav, dokler ne pogledamo ozadja kompletnega dogajanja. Mednarodna plavalna zveza se je namreč do Slovenije v zadnjih letih obnašala zelo mačehovsko, nenazadnje je reprezentanco poslala v najtežjo predtekmovalno kvalifikacijsko skupino za olimpijado v Pekingu. Kakorkoli že, tudi Bartolo Consolo je ugotovil, da se v Sloveniji ta vodni šport zelo razvija in da je potreben tudi promocijski korak naprej. Prav s tem namenom bodo Ljubljančani gostili drugi predkrog Lige prvakov. Spomnimo, da je ekipo s Kodeljevega pred začetkom letošnje sezone zapustil visokorasli Blaž Verač, ob pomoči trenerja Tonkovića je okrepil reško Primorje, za evropske potrebe pa se je Olimpija okrepila s Koprčanom Rokom Crnico, Mariborčanom Urošem Štuhcom in Kranjčanom Janezom Grašičem.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.