Šport

V Ljubljani Benetton košarkarska dvorana?

Ljubljana, 20. 11. 2007 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslovna skupina Benetton Group iz Trevisa se zanima za gradnjo košarkarske dvorane v Ljubljani, ki naj bi zrasla po načrtih Zavoda Tivoli.

Ob predvideni gradnji dveh nogometnih, točneje multifunkcijskih stadionov v Ljubljani, se za večje vlaganje v športno infrastrukturo v slovenski prestolnici zanima tudi velika poslovna skupina Benetton Group iz italijanskega Trevisa.

Ali bo Luciano Benetton, slavni venečanski ustanovitelj poslovne skupine Benetton Group, investiral v športno infrastrukturo v Ljubljani?
Ali bo Luciano Benetton, slavni venečanski ustanovitelj poslovne skupine Benetton Group, investiral v športno infrastrukturo v Ljubljani? FOTO: Reuters

Bogataško družinsko podjetje iz Veneta, ki ga je ustanovil sloviti Luciano Benetton, naj bi se nedavno formalno že seznanilo z načrti razširitve in gradnje košarkarske dvorane v Ljubljani, vsebinski in tehnični projekt pa je že lani pripravilo vodstvo Zavoda Tivoli iz Ljubljane. Benettonov poslovni imperij, ki je pred več kot tremi desetletji najprej zaslovel na svetovnem modnem trgu, zadnja leta vodita Lucianova sinova, Alessandro in Gilberto, ki naj bi kmalu po novem letu v Ljubljano prišla tudi na prve resnejše razgovore.

Ljubljanski župan Zoran Janković (levo) in igralniški podjetnik Joc Pečečnik poslovne partnerje iščeta tudi v tujini.
Ljubljanski župan Zoran Janković (levo) in igralniški podjetnik Joc Pečečnik poslovne partnerje iščeta tudi v tujini. FOTO: Dare Čekeliš

Novo, točneje razširjeno košarkarsko dvorano Tivoli, naj bi v nekaj letih zgradili pod sedanjim objektom na Celovški cesti, na ploščadi pod dvorano, kjer je bilo nekoč tudi odprto drsališče, povezali pa naj bi jo s staro košarkarsko in hokejsko dvorano. Pri tem projektu, stal naj bi približno 30 milijonov evrov, bodo Benettonovi sogovorniki ljubljanski župan Zoran Janković, predstavniki mesta Ljubljana in prva moža Zavoda Tivoli, direktor Boris Makoter in njegov pomočnik Drago Banović.

V tem primeru gre za zelo zanimiv projekt ali objekt, v katerega bi investitorji in upravljalci, po vzoru na severno-ameriške dvorane, „vgradili“ tudi hokejsko površino. Vsebinsko in tehnološko pa bi bila nova dvorana namenjena predvsem vrhunski košarki in hokeju ter hkrati drugim poslovnim, zabavnim in izobraževalnim programom. Poslovna skupina Benetton naj bi tako kot investitor in večinski lastnik tivolskega športnega objekta k temu poslu povabila tudi nekatere druge večje poslovne partnerje iz Italije in Evrope.

Janković zanikal zasebnika

Ljubljanski župan je zanikal, da so pridobili trgovsko podjetje Benetton kot soinvestitorja za prenovo tivolske košarkaške dvorane. Dejal je, da za to sliši prvič in da tudi ne ve, kaj bi Benetton tam iskal. Dejal je, da za Tivoli ne iščejo zasebnih investitorjev. Poleg tega pa bo v Stožicah tudi košarkaška dvorana s 12.000 sedeži in zato ni potrebe po prenovi tivolske dvorane, je še dodal. Z investitorji in zasebnimi partnerji pri projektu Stožice župan pričakuje dogovor do konca tega leta ali v začetku prihodnjega leta. O podrobnostih ponudb in idejah projekta pa še ne more govoriti, saj so še v fazi dogovarjanj.


SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skyline4
20. 11. 2007 18.10
ne investirati v športne objekte! boljše da imamo še več vojaških vozil, avionov, ladij,... al pa dajmo rajši še kakšne nujno potrebne referendume, da se odločamo o bedarijah
Joža3343
20. 11. 2007 15.37
Dvorana ne sme bit v Stožicah... kaj bomo tm z njo, dvorano se rab točno tuki k je zdj, v Tivoliju!!! Treba jo je prenovit in povečat za evroliga standarde ker je Olimpija DALEČ najbolši slovenski klub, zgodovinsko gledano in trenutno :D
neznan13@gmail.com
20. 11. 2007 13.27
če so pametni, bojo iskali tudi večje sponzorje, investitorje za slovenske klube, ki bi lahko kupili bolše igralce in s tem večjo konkurenco (npr.: v evroligi) ter ogled tekem. koliko časa bo pa ta UO evforija trajala je pa vse odvisno od rezultatov tekem in igre igralcev, to se pa lahko kmalu nepričakovno podre. ali bodo sedaj 2 dvorani? ena v stožicah in druga prenovljena v tivoliju?
Eastman
20. 11. 2007 12.30
U. Olimpija ima vizijo, edini problem je ker je vsako leto drugačna.
andymann
20. 11. 2007 11.29
A ima U. Olimpija vizijo? ha ha ha
mf80
20. 11. 2007 11.24
Pa še nekaj take stvari se ne gradijo za sedaj pač pa za prihodnost, to naj bi pol funkcioniralo 10 -20 let. Če pa eni nimate vizije in živite samo za sedaj pol pa naj vam Bog pomaga.
mf80
20. 11. 2007 11.21
Ali pa rajši počakajmo, da se zgradbe sesujejo vase potem pa jih spomeniško zavarujemo. Svoje vnuke bom pa čez par let vozil po Ljubljani in jim kazal te spomenike.
andymann
20. 11. 2007 11.04
Slovenski ekipni športi so itak v dreku, za tekme državnega prvenstva pa ne rabmo dvorane za 10000 ljudi.
kritika@email.si
20. 11. 2007 10.50
Najprej donacije na roko in potem se lahko pogovarjamo naprej, a je tako Zoki?