Šport

Stojanović še vedno na čelu Domžal

Domžale/Ljubljana, 13. 06. 2007 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualne državne prvake v nogometu NK Domžale bo tudi v prihodnji sezoni vodil trener Slaviša Stojanović.

Kadrovanje za naslednjo sezono je v mestu ob Kamniški Bistrici v polnem teku. Športni direktor Nenad Protega se je z vsemi močmi lotil sestavljanja igralskega mozaika za naslednjo sezono, najnovejša novica pa je, da bo dosedanji strokovni štab, na čelu s trenerjem Slavišo Stojanovićem, aktualne državne prvake vodil tudi v naslednji sezoni, so sporočili iz Nogometnega kluba Domžale.

Domžalski strateg Slaviša Stojanović bo aktualne nogometne državne prvake vodil tudi v prihodnji sezoni
Domžalski strateg Slaviša Stojanović bo aktualne nogometne državne prvake vodil tudi v prihodnji sezoni FOTO: POP TV

Protega je bolj podrobno spregovoril tudi o igralskem kadru, ki bo branil naslov državnega prvaka. "Za nami je dolgo in uspešno obdobje. Rabili smo nekaj dni za pogovore o preteklosti in prihodnosti, zato smo puščali vse opcije odprte, čeprav smo si vsi želeli nadaljevati delo v NK Domžale. Zdaj lahko to tudi uradno potrdimo, v naslednjih dneh pa bo več znanega tudi glede kadrovanja za naslednjo sezono. Tudi v tem obdobju sva se s Slavišo o vsemu pogovarjala, tako kot da je njegov ostanek v Domžalah potrjen. Seveda ne smem pozabiti še ene zelo pomembne zadeve, da ostaja nespremenjen tudi njegov strokovni štab," je o nadaljevanju sodelovanja s štiričlanskim strokovnim štabom povedal Protega.

Bo Ermin Raković ostal v Domžalah?
Bo Ermin Raković ostal v Domžalah? FOTO: POP TV


Glede igralskega kadra je športni direktor dodal še, da je usoda najboljšega strelca Domžal v minuli sezoni Ermina Rakovića še odprta. "Z Rakovičem sem se pogovoril in ni izključena možnost, da bi tudi naslednjo sezono igral v Domžalah ali pa vsaj v obdobju tekmovanja v evropskih pokalih, " je pojasnil Protega. Seveda je želja kluba, da ''Raka'' ostane član rumeno-modrih tudi v naslednji sezoni, vendar je po odlično odigrani sezoni bolj realno pričakovati njegov odhod kot ostanek, so še zapisali na spletni strani NK Domžale.

Drugemu domžalskemu napadalcu Sebastjanu Cimirotiću je potekla enoletna posoja, tako da je ''prulski dribler'' ponovno član korejskega Incheon Uniteda, ki je že lani jasno povedal, da je posoja možna le za eno sezono, saj potem želijo morajo Cimeta prodati. Za morebiten odkup pogodbe pa v v Domžalah niso zainteresirani, saj odkupnina znaša 400 tisoč ameriških dolarjev.

Nigerijska in Brazilska okrepitev zapuščata Domžale

Vrste državnih prvakov zapuščata Nigerijec Sunday Chibuike Ibeji in Brazilec z italijanskim potnim listom Murilo Maccari. Od mlajših igralcev bosta Denis Mešanović in Tadej Tomažič odšla za eno leto na posojo v enega izmed prvo ali drugoligašev. Džengisu Čavuševiću bomo poskusili najti primerno sredino, kjer bi ob dvojni registraciji lahko igral tekme in ob tem ostal priključen prvi ekipi. Zoranu Zeljkoviću je potekla pogodba in ima, na njegovo željo, proste roke pri iskanju novega kluba.

Sebastjan Cimerotić je spet ''Korejec''
Sebastjan Cimerotić je spet ''Korejec'' FOTO: POP TV


Nemec ali Strajnar?

Pogodba je potekla tudi dvema od treh vratarjev, Dejanu Nemcu in Janezu Strajnarju. Eden od obeh bo v naslednji sezoni ostal v klubu, odločitev pa bo padla v naslednjih dneh. Darko Topić, Slaviša Dvorančič in Darko Karapetrović, ki so drugi del minule sezone odigrali v dresu Bele Krajine, so od konca sezone ponovno igralci Domžal.

Čeprav za vse tri obstajajo določeni interesi nekaterih drugih klubov, bo zadeva bolj jasna v naslednjih desetih dneh. Od trojice sta Topić in Dvorančič v tem trenutku bližje ostanku kot odhodu. Od ostalih igralcev, ki imajo še sklenjene pogodbe obstaja možnost odhoda Velimirja Varge, Darka Djukića, Siniše Jankovića in Marka Lundra. Vsi ostali igralci, ki imajo sklenjene pogodbe ostajajo v klubu.

Zec iz mladinske sekcije v člansko

V novem obdobju lahko torej pričakujemo novo podobo državnih prvakov. Igralci, ki se bodo pridružili jedru ekipe bodo prinesli novo kvaliteto in osvežitev. Ekipi se bo priključil član mladinske selekcije NK Domžale in državni reprezentant do osemnajst let Darko Zec, ki je v tem trenutku eden najbolj perspektivnih obrambnih igralcev v Sloveniji. Glede drugih okrepitev pa do nedvoumnih podpisov pogodb, o imenih v klubu ne govorijo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanker007@gmail.com
13. 06. 2007 20.43
Pa upam, da ne ponovijo napake Maribora po končani sezoni Lige prvakov.
hamer@siol.net
13. 06. 2007 20.37
To že,sam Stevanovič od kar je šel iz Domžal,ni odigral ene poštene tekme,to je pa že dve leti.Obenem bo pa verjetno šel iz kluba Rakovič,Cimerotič,Juninho, pa še kdo
muvimen
13. 06. 2007 19.42
Sej pride Stevanović nazaj, ki so ga mastno prodal v Real Sociedad al kam že.
hamer@siol.net
13. 06. 2007 18.40
Za Stojanoviča vse naj naj, da bo še naprej vodil tako uspešno ekipo.Kar se pa rezultatov tiče je pa jasno,če hočejo kaj narediti,potem morajo tud kaj vložit.Se pravi, da obdržijo vse najboljše igralce, in da kupijo 2,3 zelo kvalitetna igralca.Tako je naredil tedaj Maribor, pa je z malo sreče prišel v ligo prvakov.
yanker007@gmail.com
13. 06. 2007 16.54
Stojanovič car!