Šport

Slovenci najprej z Albanci

Nyon, 29. 06. 2007 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal se bodo v prvem krogu lige prvakov pomerili z albansko Tirano.

Domžalčani praznujejo naslov državnega prvaka.
Domžalčani praznujejo naslov državnega prvaka. FOTO: POP TV
Tirana ima bogato tradicijo. Nogometni klub iz albanske prestolnice, ki je bil kar 23-krat državni prvak, je bil ustanovljen leta 1926. V ligi prvakov imajo sicer dokaj skromen izkupiček, saj so na 32 tekmah kvalifikacij za LP sedemkrat zmagali, trikrat igrali neodločeno, 22-krat pa so izgubili.

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so opravili žreb kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski državni prvaki, nogometaši Domžal, se bodo v prvem krogu pomerili z albansko Tirano, ki je pred dvema letoma izločila Hit Gorico. Prve tekme bodo na sporedu 17. in 18. julija, povratne pa 24. in 25. julija. V primeru zmage Domžalčanov se bodo varovanci Slaviše Stojanoviča v drugem krogu pomerili z boljšim iz dvoboja Lenkoran - Dinamo Zagreb.

Obeti za Domžalčane niso nič kaj lepi, saj je Tirana predlani izločila Gorico, pa čeprav so modro-beli prvo tekmo na domačem igrišču dobili z 2:0. Toda popolnoma drugačna zgodba se je odvila na povratni tekmi, ki so jo Albanci na stadionu Selman Stermasi, ta sprejme 12.500 gledalcev, dobili kar s 3:0.

"Žreb za nas ni bil najbolj ugoden, lahko pa bi bil še slabši. V bobnu so bili državni prvaki posameznih držav, kar pomeni, da gre za same kakovostne nasprotnike. Naš osnovni cilj je napredovanje v drugi krog in temu bomo podredili vse," je za klubsko spletno stran dejal Stojanovič, športni direktor Nenad Protega pa ga je dopolnil: "Priprava na tekmi s Tirano bo v vseh segmentih maksimalna in verjamem, da bo tak tudi rezultat. Od danes pa do 26. julija je vse podrejeno tema tekmama. Moramo biti mirni in osredotočeni na to, da bomo v pravem trenutku pravi. Nasprotnika bomo spoznali, zavedamo se, da je nevaren, vendar a ni vsak?"

Mnogo bolj zanimiv obračun se obeta ob morebitnem napredovanju v drugi krog kvalifikacij, saj bi se Domžalčani najverjetneje pomerili s hrvaškim prvakom Dinamom iz Zagreba. "O drugem krogu ne bom govoril, dokler se ne bomo tja tudi uvrstili," je kratko in jedrnato odgovoril Stojanovič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jrainer@siol.net
29. 06. 2007 16.33
Sama tekma ne bo osrednji dogodek, osrednji dogodek bosta primerjavi obeh ultra modernih štadionov.