Šport

Se Sator vrača?

Ljubljana, 17. 10. 2007 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

HZS je izplačala vse obveznosti do selektorja Teda Satorja in pričakuje, da bo slednji hitro dopotoval v Slovenijo.

V sporu med Hokejsko zvezo Slovenije (HZS) in selektorjem Tedom Satorjem je HZS prva potegnila potezo in strategu risov izplačala tudi dogovorjeno nagrado, kar je bilo sicer predvideno šele za začetek prihodnjega leta.

Na HZS pričakujejo, da se bo Ted Sator ekspresno vrnil v Slovenijo.
Na HZS pričakujejo, da se bo Ted Sator ekspresno vrnil v Slovenijo. FOTO: POP TV

Do kratkega stika je prišlo potem, ko je Američan, ki je lani prvo sezono vodil člansko reprezentanco preko luže sporočil, da je razočaran nad HZS, ker ni izpolnila vseh pogodbenih obveznosti in celo poletje z njim ni stopila v stik.

HZS je navedbe zanikala, sedaj pa je selektorju izplačala še nagrado za minulo sezono tri mesece pred dogovorjenim rokom. Po veljavni pogodbi bi se moral Sator že avgusta iz ZDA vrniti v Slovenijo in začeti s pripravami na novo sezono. Letos bo Slovenija nastopila na SP skupine A v Kanadi, kjer jo čaka zahtevna naloga obstati med elito. Prvi načrtovani septembrski turnir z udeležbo Slovenije je žal odpadel, tako da se bodo risi prvič skupaj zbrali šele na začetku novembra. HZS je sporočila, da bodo enostransko prekinili pogodbo, če selektor ne bo izpolnjeval svojega dela pogodbe.

Zamuda naj ne bi ogrozila priprav reprezentance na zahtevno sezono, čeprav je Sator takoj po koncu aprilskega SP Divizije 1 napovedal, da bodo priprave na novo sezono začeli takorekoč takoj. Na SP v dvorani Tivoli je slovenska reprezentanca na čelu z Anžetom Kopitarjem zanesljivo osvojila prvo mesto. Strokovni štab reprezentance bo letos še okrepljen, saj se je dosedanjima Satorjevima pomočnikoma Pavlu Kavčiču in Matjažu Kopitarju pridružil tudi Andrej Brodnik.

Dolgoletni reprezentant Brodnik je pred dvema sezonama trenerski krst preživel na klopi ljubljanske ZM Olimpije, lani pa je vodil beograjsko Crveno zvezdo in tudi srbsko člansko reprezentanco, letos pa se je vrnil v domovino in prevzel vodenje mladih selekcij pri zaloški Slaviji.


SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.