Šport

Planica končala na ničli

Ljubljana, 05. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Luka Lazar
Komentarji
0

Planiški organizacijski komite je sprejel najnovejšo različico finančnega poročila za februarsko svetovno prvenstvo v poletih. Sprejeli so poročilo brez izgube in brez dobička.

Planiški organizacijski komite je finančno poročilo sklenil na pozitivni ničli (Foto: POP TV)
Planiški organizacijski komite je finančno poročilo sklenil na pozitivni ničli (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Po treh urah in pol zasedanja za zaprtimi vrati z vmesnimi vložki glasnih prerekanj so planiški organizatorji le potrdili zaključno poročilo, ki se je v preteklih mesecih vseskozi spreminjalo. Julija je bilo prikazanih 100 milijonov tolarjev dobička, pred štirinajstimi dnevi okrog 20 milijonov tolarjev izgube, danes pa so oznanili, da so se stroški in prihodki srečali točno na ničli.

Predsednik smučarske zveze Slovenije, Stane Valant
Predsednik smučarske zveze Slovenije, Stane Valant FOTO: POP TV

Predsednik smučarske zveze Slovenije, Stane Valant je o finančnem poročilu povedal: "Iz tega poročila izhaja, da je po tem, ko je smučarska zveza nakazala samo 50 odstotkov prejetih TV pravic račun izravnan."

O točnih številkah niso govorili, so pa izglasovali in priznali, da doslej niso podajali pravih in resničnih izračunov, da je bilo poslovanje netransparentno, da denarna sredstva niso bila v celoti namensko porabljena in da materialne evidence niso bile pravilno vodene. Za kup nepravilnosti pa niso predvideli nobene odstavitve, odstopa ali kazni. Stane Valant je o kadrovskih spremembah menil: "O tem še nismo odločali, rekel sem pa, da vsekakor mesta generalnega sekretarja bo organizirano drugače."

Predsednik športnega društva Planica, Janez Gorišek je mnenja, da je ekipa delala "v vojnih razmerah"
Predsednik športnega društva Planica, Janez Gorišek je mnenja, da je ekipa delala "v vojnih razmerah" FOTO: POP TV

Predsednik športnega društva Planica, Janez Gorišek pa je o finančnem stanju in samem delu celotne ekipe menil: "Mislim, da smo dobro delali, kajti to so bile kar vojne razmere. To ni bilo normalno stanje. Morali smo se znajti na vse možne načine. Mislim, da smo vsi delali po najboljših močeh, vključno z našim generalnim sekretarjem, ki pa res ni profesionalec na finančnem področju."

Padel pa je še en ultimat. Smučarska zveza in ŠD Planica morata v tednu dni razčistiti medsebojne odnose. To naj bi bila prava podlaga za snovanje novega organizacijskega komiteja, ki bo morda vendarle na drugačen način izpeljal Planico 2005.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3