Drugi športi

Žbogar že na drugem mestu v laserju

Peking, 17. 08. 2008 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vasilij Žbogar, bronasti olimpijec iz Aten, je po šestih regatah v razredu laser na olimpijskih regatnih poljih v Qingdau že na drugem mestu (37 točk).

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar FOTO: Damjan Žibert

Vasilij Žbogarje po šestih regatah v razredu laser na olimpijskih regatnih poljih v Qingdau že na drugem mestu (37 točk). V danes edini izpeljani regati je bil 11., tekmeci so mu tesno za 'petami'.


Pred Izolanom, srebrnim na letošnjem EP, je le evropski prvak Britanec Paul Goodison (34 točk), ki je bil v šesti regati sedmi. Tesno za slovenskim jadralcem so Argentinec Julio Alsogaray (38), ki se je z zmago povzpel iz desetega na tretje mesto, Francoz Jean Baptiste Bernaz (4. mesto, 37 točk) in Šved Rasmus Myrgen (5., 38), ki zaostajajo le za točko. Le dve točki za Žbogarjem sta Portugalec Gustavo Lima (6., 39) in Italijan Diego Romero (7., 30). Slednji je po petih regatah vodil, v šesti pa je bil 15., najslabši med vodilno sedmerico.


Žbogar je šesto regato dobro začel in bil že na šestem mestu. "Ko sem bil že v zelo dobrem položaju, me je ujel sunek vetra in me prevrnil. Pogledal sem, kaj se dogaja z ostalimi, ki so nemoteno jadrali naprej. Hitro sem se dvignil in do konca mi je uspelo priti do 11. mesta. Škoda, saj sem imel priložnost za povečanje razlike do ostalih jadralcev. Zadovoljen sem s trenutnim izkupičkom. Ta sicer ne pomeni še prav nič, ker nas čaka še nekaj pomembnih regat," je ocenil Žbogar.


Avstralec Tom Slingsby, svetovni prvak, je šele na 25. mestu in s 106 točkami daleč od boja za stopničke. Doslej ni bil niti enkrat med prvo dvajseterico. V šesti regati je bil 22., to mesto je dosegel tretjič na teh OI, dvakrat je bil 21., po enkrat pa 20. in 35.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ranjenipartizan
17. 08. 2008 17.24
evo peta medalija že na poti in šesta tudi kmalu!
Jz.
17. 08. 2008 15.37
Kar tako naprej^^