Šport

Pegana podprl tudi Milan Kučan

Ljubljana, 30. 10. 2007 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Podpis podpore Aljažu Peganu za nastop na olimpijskih igrah je danes k peticiji prispeval tudi Milan Kučan.

Ob tem sta predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in predsednik Gimnastične zveze Slovenije Klemen Bedenik uradno podpisala tudi obrazec podpore za posebno povabilo za nastop na OI 2008, ki mora do 15. novembra romati na sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK). "S tem so izpolnjene tudi vse formalnosti okrog 'wild carda'," je poudaril Kocijančič.

Aljaža Pegana je na njegovi spletni strani podplo že več kot 19.000 ljudi.
Aljaža Pegana je na njegovi spletni strani podplo že več kot 19.000 ljudi. FOTO: Reuters

Pegan, ki je minuli konec tedna zaradi poškodbe hrbta izpustil nastop na svetovnem pokalu v Stuttgartu, se te dni pripravlja najprej za ekshibicijsko tekmo zvezd v Milanu to soboto, čez teden dni pa je na sporedu še zadnja večja tekma jesenskega dela sezone - svetovni pokal v Glasgowu.


Peticijo podpore za nastop svetovnega in evropskega podprvaka na drogu ter vodilnega na lestvici svetovnega pokala na tem orodju Pegana - podporniki slovenskega asa lahko oddajo svoj "glas" na spletni strani www.pegan.si - je do danes podpisalo več kot 19.000 ljudi, akciji pa se je danes pridružil tudi Kučan, ki je znan podpornik slovenskega športa, za nameček pa tudi njegov vnuk vadi gimnastiko v Športnem društvu Trnovo, katerega član je tudi Pegan.

Aljaža Pegana je podprl tudi Milan Kučan.
Aljaža Pegana je podprl tudi Milan Kučan. FOTO: POP TV

"Zelo sem zadovoljen, da se je tudi Milan Kučan odzval povabilu in me podprl pri poti na olimpijske igre. Več kot 19.000 podpisov je ogromna številka in presenečen ter zadovoljen sem, da mi je toliko ljudi izrazilo podporo. Ko pogledam na spletno stran je iz ure v uro več glasov - to je preprosto neverjetno," je bil nad akcijo, ki so jo na kongresu Evropske gimnastične zveze (UEG) v Pragi sprožili predstavniki GZS, navdušen 33-letni telovadec.

Z veseljem je svoj podpis podpore oddal tudi Kučan. "To sem storil rade volje, saj se mi ne zdi pošteno, da je eden najboljših telovadcev na svetu zaradi čudnega sistema kvalifikacij prikrajšan za nastop na olimpijskih igrah. Če mu uspe do tja, verjamem, da bo tam dokazal svojo vrhunskost, v nasprotnem primeru pa upam vsaj, da bomo opozorili na nemogoč sistem kvalifikacij mednarodne zveze," je ob podpisu podpore dejal Kučan.

"Vsi skupaj smo se potrudili, da bi izvršili pritisk na MOK in Mednarodno gimnastično zvezo (FIG). Dejstvo je, da merila za uvrstitev na OI niso poštena, saj je Aljaž vodilni v svetovnem pokalu na drogu, pa ne more na OI. " je dejal predsednik OKS Kocijančič.

Upajmo, da bo Aljažu Peganu uspelo priti na olimpijske igre.
Upajmo, da bo Aljažu Peganu uspelo priti na olimpijske igre. FOTO: Reuters

Pobudnikom akcije, Gimnastični zvezi Slovenije, se je zahvalil tudi Peganov trener Jože Mešl. "To je res krivica, da je eden najboljših telovadcev sveta prikrajšan za olimpijski nastop, a sami smo podobnih krivic že kar nekako vajeni. Tudi zato bi se v prvi vrsti rad zahvalil pobudnikom akcije, ki je res odmevna. Aljažu pa želim, da bi mu uspelo, a treba se je zavedati, da bo šele potem pod velikim pritiskom javnosti," je svojemu varovancu na srce položil "coach", kot Mešlu pravijo v gimnastičnem svetu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
31. 10. 2007 11.27
Pravkar sem izvedel, da ta nastop podpira tudi Združenje bivših vrtičkarjev Ljubljana. Zdaj čakamo še na podporo Zorana Jankoviča, Lojzeta Peterleta ter Danila Turka, na poti so pa tudi podpopre naše diaspore iz Argentine, Clevelanda. SAdelaide, Falklandskih otokov, ena je napovefna celo s Korzike. Tudi pod Hindukušem so se v baznem taboru družno odločili, da se pridružijo temu gibanju! Naseldnji teden prične teči akcija po kolektivih, podpisovati bo možno tudi na cestninskih postajah, na blagajnah Spara, Lecrerca, Mercatorja itd., gelde interneta pa stvar ni dorečena, saj so možne zlorabe. Glavni pokrovitel orodja, t.j. droga bo Krka allias WD 40, ki dela čudeže!!
Tonček Balonček
30. 10. 2007 16.10
Čez kakšnih deset let bodo mediji izvrtali pismo, ki ga je Kučan poslal predsedniku MOK-a in Gimnastični zvezi. Gre secevda za širšo zaroto. Če Pegan ne bo smel nastopiti, bomo šli na ulice, zakaj bi se ukvarjali z drugimi stvarmi, dokler ne rešimo najpomembnejših, kar pa nastop na OI na drogu vsekakor je, verjetno precej bolj kot npr. parter ali konj z ročaji. Kolikor sem imel možnosti sem izvedel, da ga podpira tudi Društvo modelarjev Slovenije, vsi biatlonci, slovenska diaspora v Argentini ter Čilu, Društvo za priznanje praženega krompširja kot samostojne jedi ter nasprotniki širitve letališča Lesce. Se pa vsak dan javljajo novi in novi podporniki in tega procesa ne bo več dolgo moč zadržati. Preprilčan sem, da se bo z njim naslednji teden sestal tudi Lojze Peterkel in mu obljubil vso podporo v svojih evroatlantskih poevzavah.