Drugi športi

Žvižej: Zaenkrat nimam pravice nastopa, a …

Tolouse, 12. 09. 2012 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaš Miha Žvižej se ne obremenjuje s težavami, v katere je po slovesu predsednika zašel klub. Še naprej trdo trenira in verjame, da se bo stanje v kratkem izboljšalo in da bo dočakal priložnost za dokazovanje že v drugem prvenstvenem krogu.

Slovenski rokometni reprezentant Miha Žvižej je po dveletni avanturi na Danskem, kjer je igral za podprvaka Silkeborg, sklenil pogodbo s francoskim prvoligašem Tolousom. Ambiciozni klub – francoska liga bo v letošnji sezoni ena najmočnejših v Evropi – pa se je konec avgusta znašel v škripcih. Predsednik je namreč odstopil s položaja, s seboj 'odpeljal' tudi nekaj velikodušnih pokroviteljev, kaj se bo dogajalo v naslednjih dneh, pa težko napovejo. "Stanje se izboljšuje, do kakšne mere se bo izboljšalo, pa je težko napovedati. V najslabšem primeru se nam obeta črni scenarij, čeprav o tem prav nihče ne razmišlja. Prepričani so, da se bo vse rešilo, do uvodnega prvenstvenega obračuna najverjetneje še ne, potem pa naj bi bile težave vsaj deloma odpravljene,'' je za 24ur.com povedal mlajši od bratov Žvižej, ki se je sicer v francoskem mestu z milijonom prebivalcev popolnoma udomačil.

Miha Žvižej
Miha Žvižej FOTO: Reuters

"Edina težava je ta, da zaradi neizpolnjenih obveznosti kluba do zveze oziroma združenja prvoligašev v prvem krogu najverjetneje ne bom imel pravice nastopa. V drugem krogu naj bi že zaigral,'' je dodal rokometaš, ki je s klubom sklenil dveletno pogodbo. V kolikor bi bile težave tako hude, da bi morali klub ugasniti, bi to najverjetneje pomenilo, da bi si moral 24-letnik poiskati novo sredino: "Z agentom sva ves čas na vezi, rad bi ostal tu, ker se zares dobro počutim, pravzaprav je sanjsko, tako da bi bila velika škoda, če bi moral zapustiti Tolouse. Verjamem, da bodo težave preteklost in bomo v letošnji sezoni dodobra mešali štrene tudi najboljšim.''

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.