Drugi športi

Zveza vseh športnih zvez protiutež OKS?

Ljubljana, 17. 06. 2015 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šest panožnih zvez se je odločilo konkurirati Olimpijskemu komiteju Slovenije, čeprav to ni njihova osnovna želja. Ta je, da bi jim OKS s predsednikom Bogdanom Gabrovcem na čelu, v prihodnje bolj prisluhnil.

Potem, ko je predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac ob imenovanju selektorja slovenske reprezentance Veselina Vujovića javno predstavil, da bo RZS pristopila k projektu t.i. Zveze vseh športnih zvez, je postalo jasno, da je eden tistih, ki si želijo sprememb. Skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Nogometno zvezo Slovenije, Hokejsko zvezo Slovenije, Košarkarsko zvezo Slovenije in Atletsko zvezo Slovenije, bodo skušali zagotoviti boljše pogoje za delo v prihodnje.

Enzo Smrekar
Enzo Smrekar FOTO: Damjan Žibert

Zveze so pri financiranju svojih dejavnosti odvisne od sodelovanja z OKS, ki ima tudi prednost na zakonodajnem področju, gre torej za nekakšen odkrit spopad med centri moči, so zapisali novinarji Dnevnika. Kot pravi predsednik SZS Enzo Smrekar, pa OKS pri svojem delovanju veliko premalo upošteva specifične lastnosti velikih športnih zvez in da je njihov edini sogovornik pri odnosih z državo zgolj OKS. Želja združevanja zvez je v tem, da želijo biti slišani in aktivni sogovorniki v procesu odločanja, je dejal Smrekar.

Kakšne koristi bi imelo takšno združevanje zvez za zdaj ni znano, vsekakor pa gre pričakovati poslabšanje odnosov med panožnimi zvezami in OKS. Predsednik OKS Bogdan Gabrovec zato vrača žogico z besedami, da takšnega dejanja preprosto ne razume. Organizacija OKS je bila po njegovih besedah predstavljena že leto dni pred volitvami, zveze so bile pozvane k dajanju predlogov za izboljšanje delovanja in potrebne spremembe, a da nihče iz omenjenih zvez ni ponudil predlogov, čeprav so bili člani nekdanjega vodstva OKS.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.