Drugi športi

Žreb lige prvakov: celjski rokometaši v zahtevni skupini

Dunaj, 27. 06. 2014 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po žrebu na Dunaju so znani skupinski tekmeci rokometašev Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov v sezoni 2014/15. Slovenski prvak bo igral v skupini C, v njej so še madžarski Veszprem, ruski Čehovski medvedi, nemški Rhein-Neckar Löwen, makedonski Vardar iz Skopja in francoski Montpellier.

"Dobili smo najtežje možne tekmece. Večina teh ekip goji najvišje tekmovalne ambicije, ne zanima jih zgolj nastop na sklepnem turnirju v Kölnu, temveč želijo osvojiti ligo prvakov. V primerjavi z minulo sezono smo precej spremenili našo ekipo, imamo nekaj igralcev, ki še niso okusili slasti tekem v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Lahko obljubim trdo delo in temeljito pripravo na kakovostne mednarodne tekmece, hkrati pa se zavedamo njihove moči. Verjamem, da bomo na igrišču pokazali vse kar znamo in upam, da bomo v tej skupini smrti osvojili čim več točk," je dunajski ples kroglic komentiral trener celjskega kluba Branko Tamše. Veszprem je v minuli sezoni igral na sklepnem turnirju lige prvakov v Kölnu, navkljub imenitnim imenom pa se ni povzpel na rokometni Mont Blanc. Rhein-Neckar Löwen je v minuli sezoni pustil globoke sledi na domači sceni, zavoljo slabše razlike v golih pa na koncu ostal brez naslova prvaka, medtem ko je v francoski ekipi izjemno močna slovenska kolonija (Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber in Borut Mačkovšek). Čehovski Medvedi se znova vračajo na veliko sceno, makedonska ekipa pa je v minuli sezoni pošteno namučila nekatere velikane evropskega rokometa. Med drugim je v osmini finala izločila branilca lanskega naslova iz Hamburga, v četrtfinalu pa klonila proti letošnjemu prvaku iz Flensburga le zavoljo manjšega števila doseženih golov v gosteh.

Veselje celjskih rokometašev ob naslovu prvaka.
Veselje celjskih rokometašev ob naslovu prvaka. FOTO: 24ur.com

Žreb skupin lige prvakov v sezoni 2014/15:
- skupina A:
Kiel
Metalurg Skopje
Zagreb
Naturhouse La Rioja
PSG
zmagovalec kvalifikacijske skupine 1
(Meškov Brest, Vojvodina, Tratran Prešov, Targos Bevo)

- skupina B:
Barcelona
Kolding
Alingsas
Wisla Plock
Flensburg-Handewitt
zmagovalec kvalifikacijske skupine 3
(Constanta, Haslum, Bešiktaš, Hasselt)

- skupina C:
Veszprem
Celje Pivovarna Laško
Čehovski medvedi
Rhein-Neckar Löwen
Vardar Skopje
Montpellier

- skupina D:
Vive Targi Kielce
Dunkerque
Kadetten Schaffhausen
Pick Szeged
Aalborg
zmagovalec kvalifikacijske skupine 2
(Motor Zaporožje, Porto, Alpla, Junior Fasano)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sergej20
27. 06. 2014 22.30
+1
ki pa je švicarski wacker thun?
bgdfgfdgdfg
27. 06. 2014 20.08
+10
mah sej skos dobimo tak zreb a druga skupina lahka u nulo!!
carli17
27. 06. 2014 19.37
+7
Ja tale bo pa teška huuuuuuuuuu