Drugi športi

Zorman po uvodni zmagi: Gospod moraš biti v vseh stvareh!

Doha, 16. 01. 2015 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman je skupaj s soigralci dočakal prvo zmago na 24. svetovnem prvenstvu. Padli so Čilenci, ki v prvem polčasu niso bili najbolj lahek zalogaj. Sploh robustni Marco Oneto.

Slovenska rokometna reprezentanca je vknjižila prvo zmago na svetovnem prvenstvu. S 36:23 so bili boljši od Čilencev, ki so se s četo Borisa Denića enakovredno kosali le v prvem polčasu. Izgubili so ga s 16:14, v nadaljevanju pa niso imeli več moči. Slovenski stroj je začel delovati, obramba je bila neprimerno boljša, napad raznovrsten, po številnih obrambah Primoža Prošta pa so začeli padati tudi lahki goli iz nasprotnih napadov. "Hvala bogu smo potrebovali samo en polčas, v nadaljevanju smo se postavili, kot je potrebno, dve točki sta tu in to je najbolj pomembno,“ je bil po dvoboju zadovoljen Uroš Zorman in poudaril, da ob polčasu v slačilnici ni bilo potrebno povzdigniti glasu: "Vsi smo vedeli, kaj je narobe, to smo realizirali na terenu in prišli do zmage.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Damjan Žibert

Čilence so vzeli kot Čilence, tekmeca niso podcenjevali, a v prvem polčasu se niso najbolje znašli. Preglavice jim je povzročal steber obrambe in soigralec Miladina Kozline pri Mindnu Marco Oneto, ki je v nadaljevanju pošteno razhudil slovenskega kapetana. Razlog pa ne ravno nedolžen prekršek, ki bi lahko Ljubljančana tudi za dalj časa oddaljil od terena. "Zaenkrat je vse v najlepšem redu,“ je na omenjeno temo povedal najizkušenejši slovenski reprezentant, ki je v nadaljevanju nekajkrat tudi s klopi opozarjal soigralce na dejstvo, da dvoboj še ni končan in je potrebno biti maksimalno zbran.

Gospod moraš biti v vseh stvareh
Potem, ko so Slovenci že zlomili tekmeca, sta za manjšo ekshibicijo poskrbela Dean Bombač in David Špiler, odigrala sta 'cepelin', pri čemer je slednji z atraktivnim strelom osmešil vrataraja Čilencev, kar pa ni bilo niti malo povšeči slovenskemu tekmecu. Najprej je glas povzdignil selektor Luis Capurro, nato še eden izmed igralcev. "Dejstvo je, da jim takšne atrakcije, ko debelo zaostajajo, niso najbolj po godu. Tudi nam ne ustreza če se nekdo poigrava z nami, ko zaostajamo. Jaz pravim, da moraš biti gospod v vseh stvareh. Tudi, ko vodiš. To je potrebno vzeti v zakup, sploh proti ekipam, ki tega niso vajene. Bomo to delali v finalu, če bomo lahko,“ je zaključil član poljskih Kielc, ki ga skupaj s soigralci sedaj čaka veliko težje delo. Naslednji nasprotnik bodo namreč Belorusi s Sergejem Rutenko na čelu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crni veter
17. 01. 2015 02.30
+4
tu si poglejte kapetana.... izjava gospod je potrebno bit v vseh stvareh ogromno pove. Lahko je zmagovat in ponujat roke nasprotniku, potrebno je tudi podat roko nasprotniku ko te le ta premaga. Uroš TI SI GOSPOD!