Drugi športi

Dušan Zorko stopil v čevlje Antona Turnška

Celje, 30. 08. 2011 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na izredni skupščini rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so soglasno potrdili novega predsednika celjskega prvoligaša, in sicer je to postal alfa in omega največjega pokrovitelja Dušan Zorko.

Izredna skupščina rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je trajala vsega 21 minut, na njej pa so za novega predsednika soglasno pričakovano potrdili alfo in omega generalnega pokrovitelja Dušana Zorka. 49 od 81 članov kluba pa je soglasno potrdilo tudi nove člane upravnega odbora, in sicer Bojana Cizeja (Pivovarna Laško), Janka Požežnika (Mestna občina Celje) in Marijana Ojsterška (Heledis).

Dušan Zorko (v sredini) je pričakovano zasedel predsedniški stolček v RK Celje Pivovarna Laško.
Dušan Zorko (v sredini) je pričakovano zasedel predsedniški stolček v RK Celje Pivovarna Laško. FOTO: Damjan Žibert

"Mislim, da je zelo pozitivno, da imamo nov upravni odbor. Pravim, da naj bi bil sestavljen iz sponzorjev, ki pomagajo klubu. Mislim, da ljudje, ki se spoznajo na rokomet oziroma na šport, so nam lahko v veliko pomoč, vsi poznamo, kaj in kdo je Janko Požežnik. Zadovoljni smo bili tudi z delom Polone Rifelj, moram reči, da je popestrila naš upravni odbor, žal ga po enem letu zapušča, ampak veseli nas, da so ti ljudje tukaj, da pomagajo, stojijo ob strani, debata lahko res teče o športu, športni smeri in mislim, da lahko s tem vsi veliko pridobimo, največ pa klub," je po končani skupščini povedal direktor kluba Roman Pungartnik.

Novi predsednik se je zaradi nepremostljivih obveznosti za neudeležbo na skupščini opravičil, v kratkem pa naj bi generalni pokrovitelj sklenil novo štiriletno pogodbo s klubom nekdanjih evropskih klubskih zmagovalcev.

Požun častni član

Skupščina, ki je po zadnji turnirski zmagi pivovarjev v Kanjiži minila v vedrem razpoloženju, pa je bila priložnost za imenovanje častnih članov, na kar novi častni član ni bil pripravljen. Dolgoletni vplivni funkcionar pivovarjev Marko Jugovič je namreč izkoristil priložnost in nekdanjega stratega rumeno-zelenih Mira Požuna imenoval za častnega člana kluba. "Če bi vedel, da se bo zgodilo kaj takšnega, bi vsaj srajco oblekel," je ob imenovanju presenečeno dejal Laščan Požun.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.