Drugi športi

Žnidarčiču bron na reki Vrbas

Banja Luka, 04. 06. 2015 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakš Nejc Žnidarčič je na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah dočakal odličje. Kljub težavam z vodstajem na reku Vrbas, je bil ob koncu tretji.

Kako lahko narava kroji razplet kajakaških tekem je prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Banja Luki skoraj občutil tudi najboljši slovenski tekmovalec Nejc Žnidarčič. Primorski tekmovalec je v cilj klasičnega spusta prišel kot tretji, a nato moral čakati dve uri, da so rezultati sploh postali uradni. Razlog nezadovoljstva med številnimi ekipami so bile težave bližnje elektrarne, ki ni uspela zagotoviti povsem enakega vodostaja za vse tekmovalce in tekmovalke, ki so se podali na reko Vrbas. Vodstva nekaterih ekip so pri vodstvu tekmovanja ostro protestirali, a na koncu ostali praznih rok, saj so po skoraj dveh urah pregovarjanj rezultati tekme kajakašev ostali nespremenjeni, drugi tekmi v kategoriji kanuistk in dvojcev pa so zaradi naraščanja vodostaja odpovedali in ju bodo izpeljali v petek.

Nejc Žnidarčič
Nejc Žnidarčič FOTO:

Po napetosti si je ob razglasitvi dokončnih rezultatov oddahnil tudi Nejc Žnidarčič, saj je tako prišel do nove kolajne z največjih tekmovanj, ki jih ima sedaj že več kot 15. "Moram reči, da sem zadovoljen z rezultatom in s tem, da sem po dveh letih spet osvojil kolajno v klasičnem spustu. Jutri se bom s Timom Kolarjem in Maksom Frančeškinom boril še za ekipno kolajno v klasiki," je dejal slovenski reprezentant, ki bo glavni kandidat za zmago v sprintu.

Žnidarčič je za traso klasičnega spusta potreboval dobrih 11 minut in 42 sekund, dve sekundi in pol več od zmagovalca Andreasa Heilingerja iz Nemčije. Tudi drugo mesto je pripadlo nemškemu predstavniku Tobiasu Bongu. Na osmem mestu je preizkušnjo končal Tim Kolar, Maks Frančeškin pa je bil 12. Na progi se je dobro znašla tudi Ljubljančanka Ajda Novak, ki je pretekli vikend nastopila na evropskem prvenstvu v slalomu, sedaj pa že presedlala v spustaški čoln in osvojila 7. mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.