Drugi športi

Ekipa z zlatom dopolnila Žnidarčičev uspeh

Les Arcs, 01. 07. 2012 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah ubranil naslov svetovnega prvaka v sprintu.

Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v La Plagnu ubranil naslov prvaka v sprintu. Žnidarčič je drugouvrščenega, Nemca Tobiasa Bonga, prehitel za 1,08 sekunde, tretji pa je bil Britanec Ben Oakley, ki je zaostal za 1,42 sekunde. "Težje je branit naslov kot ga prvič osvojiti. To lahko potrdim iz prve roke. Ta teden je bil zame pravi pekel. Spanec mi je kratil kašelj, ki verjetno izvira iz klim, ki so v vroči dolini Isere povsod delovale na polno. To je bilo moteče in včerajšnji pljusk med tekmovanjem, ki je tako zmotil konkurente, ni bil namenjen nikomur in ničemer drugemu kakor izkašljevanju,“ je po ubranitvi naslova svetovnega prvaka povedal Žnidarčič.

Nejc Žnidarčič je ubranil naslov svetovnega prvaka.
Nejc Žnidarčič je ubranil naslov svetovnega prvaka. FOTO:

V finalu je od Slovencev veslal še Maks Frančeškin, ki je bil osmi. "Jaz sem bil zadovoljen že z tem, da sem se uvrstil v superfinale. Na start sproščen odpeljal solidno vožnjo. Žal mi ovinek, kot imenujemo prelom na reki ni uspel najbolje, a do cilja sem nato odpeljal dobro. Apetiti pa seveda rastejo in sedaj mi je žal, saj je bila dosegljiva tudi medalja, če bi odpeljal optimalno, a šport je tak in poražencev je bilo danes več. Jaz sigurno nisem med njimi,“ je še dodal drugi slovenski finalist.

Med kanuisti je zmago slavil Francoz Guillaume Alzingre pred Hrvatoma Igorjem Gojićem in Emilom Milihramom. Blaž Cof je bil sedmi. "Super! Zelo sem zadovoljen, saj je bila voda težka in konkurenca huda. Žal sem v srednjem delu proge izgubil idealno linijo in čoln mi je nosilo postrani. Tam sem izgubil sekundo, ki bi me uvrstila na stopničke. Napovedujem zmago v Solkanu naslednje leto,“ je dodal Cof.

Slovencem tudi ekipno zlato

Popoldne pa so slovenski spustaši poskrbeli za nov uspeh. V ekipni tekmi so kajakaši Žnidarčič, Frančeškin in Tim Kolar prehiteli vso konkurenco in osvojili novo zlato odličje. Slovenci so za šest stotink sekunde prehiteli Čehe, tretji pa so bili Italijani. V drugi vožnji so sicer imeli nekaj težav, ko je Žnidarčiča vrglo ob breg reke, zaradi česar je zaostal za sotekmovalcema, a na koncu z močnim finišem pripomogel k novemu zlatu.

Izidi (K-1):

1. Nejc Žnidarčič (Slo) 1:08,95
2. Tobias Bong (Nem) + 1,08
3. Ben Oakley (VBr) 1,42
...
8. Maks Frančeškin (Slo) 2,62

Izidi (C-1):

1. Guillaume Alzingre (Fra) 1:12,54
2. Igor Gojić (Hrv) + 0,67
3. Emil Milihram (Hrv) 0,76
...
7. Blaž Cof (Slo) 2,14

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.