Drugi športi

Žnidarčič evropski prvak

Kobarid, 12. 05. 2013 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na evropskem prvenstvu, ki ga gostita Bovec in Kobarid, v spustu na divjih vodah osvojil zlato kolajno v sprintu. Slovenski uspeh na posamični tekmi je s srebrom dopolnil še kanuist Blaž Cof.

Med kajakaši je Nejc Žnidarčič, ki se praktično z vsakega spustaškega velikega tekmovanja v zadnjih letih vrača z žlahtnimi kovinami, na njemu dobro poznanih soških brzicah v finalu za 1,51 sekunde prehitel Čeha Tomaša Slovaka, tretji pa je bil Francoz Theo Devard. Od Slovencev so v finalu veslali še Tim Kolar, ki je bil peti, Simon Oven, ki je bil deveti, in Maks Frančeškin, ki je zasedel 11. mesto.

Nejc Žnidarčič
Nejc Žnidarčič FOTO:

Med kanuisti je zmagal Francoz Guillaume Alzingre, ki je za 27 stotnik sekunde prehitel Cofa. Tretji je bil Čeh Ondrej Rolenc. Izkušeni Simon Hočevar je bil tokrat peti, kolajno je zgrešil za 29 stotink sekunde. "Pač, spet sem šel po naslov, zdaj sem že dve leti neporažen, tako da sem si želel ohraniti ta niz. Je pa res, da nisem še v vrhunski formi. Zato ker je vrhunec sezone načrtovan za Solkan, tako da v klasiki nisem bil še konkurenčen. Ampak sem vedel, da bom lažje v sprintu dosegel želeno, nisem pa vedel, kje točno bom. V prvi vožnji sem odpeljal čisto, na koncu sem na semaforju videl, da sem zagotovo v finalu, tako da sem malce lahko popustil. V drugo pa sem napadel, odveslal skoraj brez napake, zmagal sem za sekundo in pol, tako da sem zelo zadovoljen z vožnjo in izidom," je povedal Žnidarčič.

V finalu kajakašic je od Slovenk veslala Ajda Novak in bila osma. Prva tri mesta so osvojile Francozinje Sixtine Malaterre, Charlene Le Corvaisier in Manon Hostens. Med kanuistkami so nastopile zgolj štiri tekmovalke, najhitrejša je bila Francozinja Julie Paoletti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
12. 05. 2013 14.00
+4