Drugi športi

Žnidarčič drugi, Cof tretji na SP v Solkanu

Solkan, 15. 06. 2013 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je v Solkanu osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v spustaškem sprintu. Za zmagovalcem Belgijcem Maximom Richardom je zaostal za šest desetink sekunde. Blaž Cof je med kanuisti osvojil bron.

Slovenski reprezentanti na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah nadaljujejo uspehe in v dveh dneh so osvojili že štiri odličja. Prvi dan tekmovanja sta v finalu kanuističnih dvojcev zmagala Sašo Taljat in Luka Božič, Blaž Cof in Simon Hočevar pa sta osvojila drugo mesto. Navijače pa je v soboto najprej razveselil kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je osvojil srebrno kolajno in je zaostal le za Belgijcem Maximom Richardom. Tretji je bil Čeh Richard Hala, ki je zaostal za 76 stotnik sekunde. V finalu so nastopili še trije Slovenci. Tim Kolar je bil deseti, Vid Debeljak 11., Maks Frančeškin pa 15. Žnidarčič je sicer na solkanski progi naskakoval tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka v sprintu, a na koncu moral premoč priznati Richardu, ki je bil najboljši na SP že pred tremi leti v Sortu: "Malo grenkega priokusa je, saj sem meril na zmago, a je drugo mesto največ, kar se je dalo danes iztržiti. Vožnja je bila kar dobra, ne vem pa, ali je bila perfektna, saj se ne spomnim dobro, kako je bilo, ker sem bil kar v transu. Maxime je bil malenkost boljši. Teh šestih desetink ne bi mogel nadoknaditi."

Drugo odličje je osvojil kanuist Blaž Cof. Zmagal je Nemec Normen Weber, drugi je bil Francoz Guilaume Alzingre z 61 stotinkami zaostanka, Cof je na tretjem mestu zaostal za 99 stotnik sekunde. Simon Hočevar je bil 12. Luka Žganjar je s 15. mestom obstal v kvalifikacijah. "Fenomenalno! Še vedno težko verjamem. Že včerajšnji dan je bil super. Današnja vožnja se mi je zdela kar popolna, tako da sem zadovoljen še s tega vidika. Do zdaj so se uresničile še vse moje napovedi, pričakujem še dve kolajni v jutrišnjih moštvenih tekmah. Upam, da bo zlata, pričakovanja so visoka, cilji pa realni," je po tekmi z navdušenjem razlagal Cof, zaenkrat edini tekmovalec, ki se na tem prvenstvu lahko pohvali z dvema osvojenima kolajnama.

Nejc Žnidarčič
Nejc Žnidarčič FOTO:


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
16. 06. 2013 06.49
-1
Zdaj bodo pa zahtevali milijone "za priprave"!
giiiggii
15. 06. 2013 17.19
+1