Drugi športi

Zmaga Žnidarčiču, srebro Cofu, bron dvojcu Žnidaršič - Žganjar

Trnovo ob Soči, 20. 06. 2015 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pri Trnovem ob Soči se je s tekmo klasičnega spusta zaključil svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Po eni kolajni v petkovem sprintu so slovenski reprezentanti v klasičnem spustu zasedli precej višja mesta. Kajakaš Nejc Žnidarčič je namreč priveslal do prvega mesta, kanuist Blaž Cof je bil drugi, dvojec Peter Žnidaršič - Luka Žganjar pa tretji.

"Že včeraj sem rekel, da sem letos v dobri formi tudi za klasiko. Včeraj nisem bil razočaran po tekmi, ker sem vedel, da bo danes uspelo in da se bom boril za medaljo. Izšlo se je še malo boljše, tako da sem zmagal. Del proge, kjer je bil včeraj sprint, sem odpeljal res vrhunsko. Ubral sem isto linijo, ker vem, da jo lahko odpeljem, le včeraj se je primerila napaka. Vedel sem, da lahko speljem brez težav, ker tudi na treningih nisem imel težav. Te so se pojavile le včeraj. Pred mostom, torej začetkom sprinta, sem bil še v zaostanku, potem pa sem prišel s prednostjo v cilj. Sprint je odločal. Kar mi je včeraj vzel, mi je danes vrnil," se je nove zmage veselil Žnidarčič.

Ker je bil v petkovem sprintu deseti, pred tekmovalci pa sta le še dve tekmi svetovnega pokala, zmaga v skupnem seštevku ni tako na dosegu rok, kot je vajen sicer. "Jutri se bom odločil, kako naprej. Če bom zmagal in bo kateri od tistih, ki so spredaj, naredil napako in bom imel teoretične možnosti, bom startal tudi na zadnji klasični tekmi, v nasprotnem primeru pa se bom rajši spočil. Klasika je namreč dolga 20 minut, potem pa smo doma le dva dni in se nato že odpravljamo na svetovno prvenstvo. Zaenkrat kaže, da ne bom startal, razen če se bo kaj obrnilo," pa je načrte za zadnji dve tekmi v Avstriji razkril Primorec.

Nejc Žnidarčič
Nejc Žnidarčič FOTO:

Tudi preostali slovenski kajakaši so se izkazali v klasičnem spustu. Maks Frančeškin je zasedel četrto mesto, Vid Debeljak je bil deveti, Anže Urankar enajsti, Tim Kolar trinajsti, Tim Novak pa sedemnajsti. Žnidarčiču sta družbo na zmagovalnem odru delala še Čeh Kamil Mružek in Avstrijec Gerhard Schmid.

Do kolajne srebrnega leska je priveslal kanuist Blaž Cof, ki je s klasično progo opravil precej bolje kot na zadnjem treningu, ko je v cilj pripešačil, saj je zadel v skalo in si zlomil čoln, ta pa se je hitro napolnil z vodo. "Danes sem se tiste skale lotil precej bolj taktično. Rajši sem se zaletel v eno prej, da sem drugo prečkal varno. Dobro sem veslal. Sem kar zadovoljen. Po včerajšnjem četrtem mestu je bilo tole boljše. Danes sem res užival, ker ni bilo velikih napak. 'Luštno' je bilo," je bil zadovoljen Cof, ki je skoraj zamudil na start.

Na odličnem petem mestu je tekmo končal Simon Hočevar, tretji slovenski predstavnik Marko Čivčija pa je zasedel 14. mesto. Zmagal je Nemec Normen Weber, Čeh Vaclav Kristek pa je bil tretji. Tako kot v sprintu sta se na zmagovalni oder uvrstila še Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu. Tudi v klasiki sta bila tretja. Zmagala sta Avstrijca Filzwieser in Draxl, druga pa sta bila Francoza Bizard in Legare.

V ženski konkurenci je veslala Teja Vrbnjak Erbežnik, ki je bila 14. Zmagala je Nemka Manuela Stoberl, pred rojakinjo Sabine Fuesser in Francozinjo Lise Vinet. Med kanuistkami je zmagala Čehinja Anžeka Paloudova, pred Nemko Sabrino Barm in Francozinjo Cindy Coat.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.