Drugi športi

Zmaga na VN Portugalske Cairoliju, Gajser šesti

Agueda, 02. 07. 2017 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na 12. veliki nagradi sezone svetovnega prvenstva v portugalski Aguedi v razredu MXGP osvojil šesto mesto. Branilec naslova svetovnega prvaka, ki se vrača po poškodbi, je bil na prvi dirki osmi, na drugi pa šesti. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli.

Gajser je na prvi dirki na Portugalskem zasedel osmo, na drugi pa šesti.
Gajser je na prvi dirki na Portugalskem zasedel osmo, na drugi pa šesti. FOTO: AP / AMZS

Za Tima Gajserja je bila italijanska preizkušnja prva po vrnitvi v karavano po poškodbi, danes pa je, potem ko je bil v kvalifikacijah v soboto peti, na prvi dirki večinoma vozil na osmem mestu. Na drugi je po boljšem startu dolgo vozil na četrtem mestu, pozneje padel na peto, v zadnjem krogu pa na šesto, kar mu je tudi skupno prineslo šesto mesto na portugalski veliki nagradi in novih 28 točk v SP.

Na prvi dirki je zmagal Nizozemec Jeffrey Herlings, drugi je bil Cairoli, tretji pa Litovec Arminas Jasikonis. Na drugi je bil najboljši Italijan Cairoli, tako da si je z enakim točkovnim izkupičkom (47) kot drugi Nizozemec zagotovil tudi skupno zmago, še enkrat pa je bil tretji Jasikonis, ki je tako tudi na veliki nagradi prišel do najnižje stopničke zmagovalnega odra.

Cairoli ima zdaj še večjo prednost v SP, zdaj je že pri 478 točkah, drugi je Belgijec Clement Desalle s 387, tretji pa Francoz Gautier Paulin s 383. Gajser je peti z 310 točkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZDA
03. 07. 2017 19.53
Tim, treniraj pa bo.....samo naprej
DeDa46
03. 07. 2017 13.56
Navijamo, osmi pa šesti je vrhunski rezultat. Po sanaciji poškodbe je pa prav da cilja višje :)
BPGC
02. 07. 2017 21.54
+7
Dober rezultat po tako hudi poskodbi. Kar tako naprej Tim! Sampion se pocasi vraca.