Drugi športi

Zmaga Kavčiča in ženske dvojice, poraz Hercogove

London, 30. 07. 2012 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je uspešno prestal 1. krog olimpijskega turnirja v Wimbledonu, prav tako tudi ženska dvojica Srebotnik/Klepač. Polona Hercog pa ni bila tako uspešna in se je v 1. krogu poslovila od OI v Londonu.

Blaž Kavčič je uvodoma premagal Indijca Vishnuja Vardhana s 6:3 in 6:2. V 2. krogu se bo najboljši slovenski tenisač pomeril s Špancem Davidom Ferrerjem. Četrti nosilec je v 1. krogu ugnal Kanadčana Vaseka Pospisila s 6:4 in 6:4. Danes je prav na olimpijskem turnirju dosegel svojo prvo zmago na igriščih All-England Cluba. “Res je, kar nekaj let sem se tukaj boril za to prvo zmago in na žalost mi je na turnirju za grand slam v Wimbledonu ni uspelo doseči. Ampak zdaj je s to zmago vse poplačano. Morda je še bolj sladka, kot če bi zmagal v Wimbledonu, tako da sem zelo vesel,” je po dvoboju dejal Ljubljančan, ki je indijskega tekmeca danes povsem nadigral. “Zelo težko je bilo zlasti pred dvobojem, saj sem vedel, da sem zelo velik favorit in sam sebi sem postavil zahtevo, da te tekme pa res ne smem izgubiti. Take tekme je ravno zato zelo težko igrati,” je pojasnil Kavčič in razkril: “Najbolj pomembna stvar, ki sva se jo s trenerjem (Blaž Trupej op. p.) dogovorila, je bila, da poskušam takoj pokazati, kdo je šef na igrišču. To mi je uspelo že v prvi igri, takoj sem tekmecu odvzel servis in to prednost zadržal do konca niza in to je bilo zelo pomembno.”

Uspešna dvojica Srebotnik/Klepač
Slovenska teniška dvojica na olimpijskih igrah v Londonu Andreja Klepač in Katarina Srebotnik je uspešno začela boje v Wimbledonu. Slovenki sta v prvem krogu pri ženskih dvojicah premagali gruzijski igralki Margalito Čaknašvili in Ano Tatišvili s 7:6 (0), 3:6 in 6:2. V naslednjem krogu se bosta Slovenki pomerili z drugima nosilkama, Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci, ki sta v uvodnem nastopu ugnali Čehinji Lucie Šafarovo in Petro Cetkovsko s 6:2, 6:3

Blaž Kavčič je bil uspešen v 1. krogu olimpijskega turnirja.
Blaž Kavčič je bil uspešen v 1. krogu olimpijskega turnirja. FOTO: STA

Konec za Hercogovo
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je ekspresno poslovila od olimpijskega turnirja v Wimbledonu. V prvem krogu jo je po dobri uri igre premagala Španka Maria Jose Martinez Sanchez s 6:2 in 6:4. Hercogovi na igrišču številka 7 v All-England Clubu nič ni šlo po načrtih in željah. “Olimpijske igre so na travi. Sama sem v Wimbledon prišla po dveh turnirjih na pesku, kar ni ravno idealno. A olimpijske igre so olimpijske igre in sama sem se skušala na ta turnir pripraviti po najboljših močeh, a očitno to žal ni bilo dovolj,” je po dvoboju povedala Hercogova in dodala: “Bilo je nekaj treme, kar se je videlo tudi v prvem nizu, ko res nisem bila prava, ampak sem vseeno poskušala izvleči, kar sem zmogla. Španka je igrala prehitro in enostavno nisem mogla priti v pravi ritem. Resda sem imela veliko priložnosti, ki pa mi jih ni uspelo izkoristiti, tako da se je tehtnica nagnila v njen prid. Resda je tudi veter motil dvoboj, a to je bilo za obe enako in se nimam kaj pritoževati.”
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadet94
31. 07. 2012 01.00
+2
a ve kdo kje se ja jutrišnje.. oz. današnje prenose tenisa gledat? predvsem me zanima dvoboj Roddick - Djokovic..
Borut.Hood
30. 07. 2012 18.41
+5
Bravo Kavka, Polonca ... na tep se da pa fajn služt, turnir ki ga morš osvojiš čudežno osvojiš, potem pa spet sami porazi .. svaka ti čast, najboljša slovenska igralka ... pa ja ..