Drugi športi

Zgodovina se ponavlja: spet vohuni v formuli 1 ...

London, 09. 12. 2015 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred leti so imeli v formuli 1 zelo odmevno vohunsko zgodbo, po kateri je leta 2007 McLaren moral plačati 100 milijonov dolarjev kazni zaradi vohunjenja za Ferrarijem. Zdaj se zgodovina ponavlja, le v drugačnih vlogah.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel FOTO: Reuters

Mercedes je vložil tožbo proti Ferrariju oziroma proti enemu svojih uslužbencev, ki naj bi pomagal italijanskim tekmecem. Kot poroča britanski časnik Autosport, je Mercedes vložil tožbo proti svojemu uslužbencu, ki naj bi ukradel zaupne podatke in jih posredoval tekmecem iz Ferrarija. Šlo naj bi za inženirja Benjamina Hoyla, ki bo v naslednjem letu delal prav za Ferrari. Mercedes skuša na sodišču doseči, da bi Hoylu prepovedali delati za druge ekipe do konca sezone 2016. "Družba Mercedes AMG High Performance Powertrains si prizadeva, da bi zavarovala svojo intelektualno lastnino, zato bomo zahtevali, da Hoyle vrne vse sporne dokumente in ne uporablja tistih, ki so v njegovi lasti," se glasi uradno sporočilo moštva formule 1. Po poročanju Autosporta so sicer Hoyla že aprila umaknili z delovnega mesta, povezanega s formulo 1. Dobil je tudi povsem nov računalnik in nove elektronske naslove ter gesla, tako da ne bi več mogel posegati v delovanje v nekdanji delovni skupini.

Pred osmimi leti je bil zmagovalec v boju vohunov Ferrari, ki je dosegel, da so McLarnu izrekli 100 milijonov dolarjev kazni, ker je vohunil za tekmeci in nepooblaščeno prišel do podatkov. Krovna zveza je nato McLaren za naslednjo sezono izključila iz konstruktorskega seštevka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
09. 12. 2015 08.25
+13
bi rekel, da ferrari ne bo imel takšnih zapletov, kot jih je imel McLaren pred leti ... za njih pač veljajo drugi standardi kot za vse ostale ekipe
X51Y
09. 12. 2015 12.50
-1
NA ŽALOST: so veljali, veljajo in bodo veljali !