Drugi športi

Žemlja: Z aktivnim počitkom rešiti položaj

Portorož,, 10. 07. 2014 23.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanski zmagovalec prvega teniškega turnirja Tilia Slovenia Open Grega Žemlja je v zadnjem letu spoznal, kako krut je lahko profesionalni šport. Zdravstvene težave so ga na vrhuncu kariere umaknile iz teniške karavane in vprašanje je, ali se bo Žirovničan sploh še kdaj vrnil med najboljše.

Grega Žemlja je bil točno pred enim letom najvišjeuvrščen v karieri. Po uspehu v Portorožu je na lestvici ATP zasedal 43. mesto, kar je še vedno rekord med slovenskimi igralci. Istočasno je presegel mejo milijona dolarjev od denarnih nagrad in bil nepogrešljiv član slovenske reprezentance v Davisovem pokalu. Prav v tem času so se začele pojavljati prve resnejše zdravstvene težava. Zdravniki so mu diagnosticirali neko obliko mononukleoze, ki je med športniki dokaj pogosta bolezen. Utrujenost, nezmožnost koncentracije, slaba telesna odpornost in dolga regeneracija so najhujši sovražniki profesionalnih športnikov. Grega Žemlja ni izjema.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Reuters

V enem letu je slovenski rekorder po nastopih v državnem dresu padel tako nizko, kot je bil le še na začetku poklicne kariere pred desetimi leti. Na zadnji lestvici ATP je zdrsnil na 585. mesto. Žemlja je obiskal Portorož in se udeležil dobrodelnega turnirja v pokru, ki so ga pripravili prireditelji teniškega turnirja. Kot pravi, je teniški lopar zaenkrat postavil v kot. "V zadnjem letu sem obiskal cel kup zdravnikov in strokovnjakov, vendar nihče mi ne more točno povedati, kaj naj počnem, da bo to stanje minilo. Zato že nekaj časa sploh ne treniram in zdaj sem se odločil, da si bom vzel odmor in skušal z aktivnim počitkom rešiti položaj," pravi Žemlja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
11. 07. 2014 08.21
Zakaj ni zamrznil svojega statusa ko je videl da nima več moči in se pozdravil!?
lordslayer
11. 07. 2014 08.02
kakšen naj bi bil pa aktivni počitek? ali počivaš ali si aktiven, a ni tko?
maja1966
11. 07. 2014 09.41
To je počitek od aktivnega tenisa, ne bo pa samo ležal, ampak bo počel kaj drugega....
Začni Živeti
11. 07. 2014 07.28
+2
Če verjame v sebe in svoje kvalitete potem se z malo truda vrne med top 100 in naprej!