Drugi športi

Žemlja uspešen v kvalifikacijah za OP ZDA, Rampretova izpadla

New York, 22. 08. 2012 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V kvalifikacijah za zadnji grand slam turnir v letošnjem letu OP ZDA v New Yorku je bil uspešen Žemlja, ki je zmagal v 1. krogu, Rampretova pa je svoj dvoboj izgubila. Hercogova je na turnirju WTA v Dallasu izpadla v 2. krogu.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v 1. krogu kvalifikacij za grand slam v New Yorku premagal domačina Christiana Harrisona s 6:3 in 6:4. Petra Rampre je v uvodnem krogu izgubila proti Švicarki Stefanie Voegele s 6:1, 1:6 in 4:6. Poleg Žemlje, sicer šestega nosilca kvalifikacij, si bo nastop na OP ZDA poizkušal priigrati še Aljaž Bedene, ki nastopa kot drugi nosilec kvalifikacij. Slovenija ima tri železa v ognju v glavnem turnirju, Polono Hercog in Blaža Kavčiča med posamezniki in Katarino Srebotnik med dvojicami. Žreb OP ZDA bo v četrtek.

Hercogova izpadla v Dallasu
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je nastop na turnirju WTA v ameriškem Dallasu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev končala v drugem krogu. Premagala jo je tretja nosilka Italijanka Roberta Vinci s 6:2, 6:3. Hercogova je v prvem krogu turnirja v Teksasu premagala Nizozemko Kiki Bartens s 6:4 v prvem nizu, potem pa je tekmica dvoboj predala. Dvoboj z Vincijevo je bil za najboljšo slovensko igralko peti v karieri, doživela pa je četrti poraz; tokrat je bila Italijanka, ki je na najnovejši lestvici WTA na 23. mestu, boljša po 75 minutah igre.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Miro Majcen

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dkolar
22. 08. 2012 10.31
ajde oba morata pridet na glavni turnir