Drugi športi

Žemlja osvojil challenger v Portorožu

Portorož, 07. 07. 2013 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Najbolje uvrščeni slovenski teniški igralec na lestvici ATP Grega Žemlja je uspešno končal nastope na turnirju serije challenger v Portorožu. V finalu je z 2:0 v nizih premagal avstrijskega tekmeca Martina Fischerja.

Grega Žemlja je v finalu turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu slavil proti Avstrijcu Martinu Fischerju in osvojil šesto zmago na turnirjih serije challenger. Žemlja je v polfinalu premagal reprezentančnega kolega Aljaža Bedeneta, v finalu pa je bil z 2:0 v nizih boljši še od avstrijskega tekmeca. Žemlja, tudi prvi nosilec turnirja in 55. igralec na svetu, je proti tekmecu, ki je na 251. mestu lestvice ATP, je v prvem nizu potreboval en "break", ki ga je dobil s 6:4, v drugem pa je bil izid 7:5, dvoboj je trajal uro in 32 minut. Žemlja je z zmago zaslužil 4300 evrov in dobil novih 80 točk na lestvic ATP, kar pomeni, da se bo zavihtel med petdeseterico najboljših tenisačev na svetu.

"Izpolnil sem cilj, ki sem si ga zadal pred prihodom v Portorož. Za menoj sta dva izjemna tedna; najprej tretji krog v Wimbledonu, zdaj pa še zmaga na domačih tleh. Tu sem iz kroga v krog dvigoval raven igre in na koncu sem prav užival v igri. Zahvalil bi se vsem, ki so organizirali ta fantastičen turnir; v svetu tenisa ni običajno, da so challengerji tako vrhunsko pripravljeni. To je potrditev, da sem na pravi poti. Vedno pa je treba imeti še višje cilje, tako da sem si zdaj zastavil preboj med prvih trideset oziroma štirideset igralcev na svetu, Proslavljanje tega naslova ne bo evforično. Vzel si bom tri dni odmora, nato pa se v Kranju začel telesno pripravljati na nove podvige. Čas do odhoda v ZDA bom preživel v Portorožu, saj bosta sem prišla tudi Ciprčan Marcos Baghdatis in njegov trener Željko Krajan, tako da bom imel priložnost za vrhunske treninge," je povedal Žemlja.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Grega Žemlja (Slo/1) - Martin Fischer (Avt) 6:4, 7:5.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ho?emVšolo
09. 07. 2013 10.51
Tega ne razumem. Challenger v Portorožu, toliko dragih avtomobilov tisti teden ob igrišču (novi Bentley, novi A8, nekaj BMW 6 in ostala spremljajoča vozila), pa da ne govorim o šotorih za VIP goste ter brhke promotorke v belih oblačilih.... in glavna nagrada en drobiž. Hahaha :)
JožaZportoroža
08. 07. 2013 00.29
+7
kaj ni neka mala nagrada?? 4300 ni neki vkli zaslužek
lovetheworld
07. 07. 2013 21.05
+18
rambek
07. 07. 2013 20.59
+17
Pričakovano in zasluženo !!