Drugi športi

Žemlja na Roland Garrosu

Pariz, 21. 05. 2010 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za promocijo slovenskega moškega tenisa na Roland Garrosu bo poleg Blaža Kavčiča skrbel tudi Grega Žemlja, ki se mu je prek kvalifikacij uspelo uvrstiti na glavni turnir.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je bil uspešen v vseh treh krogih kvalifikacij in se je tako uvrstil na drugi letošnji turnir za veliki slam, Roland Garros. Žemlja je v 3. krogu kvalifikacij po dveh urah in 15 minutah igre ter treh nizih z 2:6, 7:6 in 6:2 premagal 14. nosilca Španca Santiaga Venturo. "V bistvu je bilo podobno kot v vseh zadnjih krogih kvalifikacij grand slamov - zelo naporno tako za živce kot tudi fizično. Lahko rečem, da mogoče igra ni bila za 'čisto' desetko, a z zmago sem zelo zadovoljen. Navsezadnje sem se rešil že iz povsem izgubljenega položaja, ampak izkazalo se je, da sem bil v odločilnih trenutkih danes bolj zbran kot moj nasprotnik," je povedal 23-letni Žemlja.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Na pariškem pesku bodo nastopili še trije Slovenci, ki so bili neposredno uvrščeni v glavni žreb. Najboljšega slovenskega igralca Blaža Kavčiča v prvem krogu čaka Argentinec Eduardo Schwank, 53. igralec z lestvice ATP. "Žreb je kar soliden, lahko bi dobil težjega nasprotnika v prvem krogu. Ne glede na to pa se bom moral kar potruditi in pokazati svoj najboljši tenis, če bom hotel imeti kakšne možnosti v tem težkem dvoboju. Schwanka dobro poznam, videl sem ga že na nekaj turnirjih in je izjemno dober igralec na pesku," je po žrebu dodal Kavčič.

Poloni Hercog je žreb v prvem krogu namenil kvalifikantko, Katarini Srebotnik pa 'staro' znanko Čehinjo Klaro Zakopalovo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viola71
21. 05. 2010 21.03
čestitam....super gregec
dwarf3
21. 05. 2010 17.19